maanantai 21. maaliskuuta 2011

Aallot


Katsoin Niagarassa 90-luvun alun elokuvan "Myrskyn ratsastajat", en ollut nähnyt sitä aiemmin. Jotain hienoa elokuvassa oli, hurjat aallot, jotka toivat sattuneesta syystä mieleen tsunamiaallon. Jotain on tomintaelokuvassakin muutunut, koska tämä näytti jotenkin kotikutoiselta kun vertaa nykyisiin erikoistehosteita viliseviin vertailukohtiin. Tarina oli ikiaikainen: rakkautta, ystävyyttä ja kostoa. Lopussa Johnny Utah (Keanu Reeves) heittää FBI-virkamerkkinsä mereen. Siinä on nuoruuden ehdottomuutta, enää en edes näe unta siitä, että heittäisin stetoskoopin nurkkaan ja olisin vapaa. Nostalgiatunnelmaa lisäsi elokuvan katkeaminen toistuvasti filmikelan vaihtamisen ajaksi. Sen verran väkivaltainen elokuva oli, että suljin silmäni useampaan kertaan. Olihan tämä vaihtelua elokuviin, joita yleensä katson: niissä jutellaan, juodaan kahvia ja poltetaan tupakkaa. Elokuvieni kliimaksi on päähenkilön murtunut katse.

5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kathryn Bigelowin leffoista Strange days kolahti kummasti, vaikka ei kuulukaan lempparigenreihini. Varmaan ainoa scifi mitä olen nähnyt!

Enemmän omantyylisistäsi: olet kai nähnyt Sofia Coppolan Somewheren? Ja Susanne Bierin Koston? Ja Biutifulin?

Divine kirjoitti...

Muiden elämä (Das Leben der Anderen) -rainassa on hieno päähenkilön ilmeeseen liittyvä kliimaksi. Taisi tulla juuri tv:stä, itse katsoin hiljattain DVD:ltä. Suosittelen, jos ei ole tullut nähtyä.

ii kirjoitti...

Eräs lempielokuvistani tämä.

Heidi kirjoitti...

Noista mainitsemistanne elokuvista olen nähnyt Sofia Coppolan Somewheren, Coppolan Lost in translation on suuri suosikkini. Muut mainitsemanne ovat edelleen näkemättä. Tämähän on kuin Spotifystä, jos pidit tästä saattaisit pitää myös tuosta. Elokuvien Spotify on varmasti tulevaisuutta.

bert kirjoitti...

Elokuvien Spotify on jo olemassa, sen nimi on Voddler. Vaatii tosin kutsun ja riittävästi vääntöä tietokoneelta. Leffa- ja tv-sarjasuosituksiin puolestaan on olemassa kätevä saitti http://www.jinni.com/ jossa voi lempielokuviensa perusteella hakea muita samankaltaisia.