tiistai 8. maaliskuuta 2011

Hoivanaiset

Naistenpäivänä Aamulehti kirjoittaa Suomen yleisimmistä ammateista. Naiset tekevät työtä ihmisten kanssa, suurimmaksi osaksi hoitamalla toisia, miehet taas rassaavat koneita. Naisten kolme yleisintä ammattia ovat 1. myyjät ja tuote-esittelijät 2. perushoitajat ja lähihoitajat 3. sairaanhoitajat. Miehillä nämä vastaavat ammatit ovat 1. moottoriajoneuvojen kuljettajat 2. rakennustyöntekijät 3. koneasentajat ja korjaajat. Minusta tuntuu, että hiljalleen pyritään kaikista suomalaisista naisista kouluttamaan lähihoitajia, näin me pystymme tekemään vuosi vuodelta lisääntyvän hoitotyön.

Opiskelin ennen lääkärikoulua pari vuotta sähköpuolen diplomi-insinööriksi. Opiskeluun olisi kuulunut harjoittelu. Kävin pyrkimässä yhteen alan työpaikkaan, jossa pomo sanoi, että kyllä täällä naisiakin on ollut työssä, siivoojina. Tekniikan alan opiskelusaavutuksiini kuuluu kaste Tammerkoskessa, matematiikan kurssit parilta vuodelta ja paljon opiskelijaelämää. Harjoitustöissä kaikki assarit neuvoivat meitä naisia, miesopiskelijat saivat tulla toimeen omillaan. Naisia vuosikurssista oli n. 10%. Toisten harjoitusten kopioimisesta käytettiin muuten nimitystä prujaaminen. Tietokone täytti sellaisen "kolme huonetta ja keittiö"- asunnon pinta-alan.

Lähden huomenaamulla Firenzeen, siellä on alani kongressi. Pysyn siis kolmisen päivää poissa täältä. Ehkä se tekee kaikille hyvää. Tytär tulee taas kissaa hoitamaan. Neulon tyttärelle kauniita villasukkia kamalan kalliista langasta,haluaisin saada ne valmiiksi tänään, että hän sitten saisi sukat.

Hyvää naistenpäivää! (Mukavaa päivää myös sukupuoleen katsomatta)

Ei kommentteja: