torstai 17. maaliskuuta 2011

Maski

Kertoisiko joku miksi japanilaiset pitävät rööriensä edessä paperisia maskeja. Kävin hiljattain Firenzessä, sielläkin näykyi laumoittain aasialaisperäisiä henkilöitä maskieneen. Kiva kiertää Eurooppaa noin varustautuneena. Omasta kokemuksesta tiedän, ettei tuollainen maski ole miellyttävä. Käsittääkseni sen antama suoja tauteja tai säteilyä vastaan ei ole kehuttava.

Kun sikainfluenssa saapui Suomeen neuvottiin meitä suojautumaan melkein kuin säteilyn keskellä liikkuvat ydinvoimalan työntekijät. Hygieniahoitajat opettivat pukeutumista meille luentosalissa. Jotta noihin vermeisiin pääsi, tarvittiin avustaja. Pukeutumiseen meni melkein kymmenen minuuttia. Onneksi siitä sittemmin luovuttiin.

5 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Minun käsittäääkseni ne maskit ovat japanilaisilla siksi, että he pyrkivät estämään omien basilliensa leviämisen. Eli jos on vaikka vähän flunssaa, niin ei haluta, että virukset ja muut leviävat muiden haitaksi.

bert kirjoitti...

Olen ollut käsittävinäni että kyse on paitsi taudeista, myös ilmansaasteista/savusumusta.

Krisu kirjoitti...

Ilman saasteilta siellä suojaudutaan, näin olen käsittänyt. savusumulta, niin kuin bertkin sanoo.

Aija kirjoitti...

Jeps, ja he tekevät sitä tosiaan jatkuvasti ja aina. Osa suojautuu siitepölyltä. Sen takia on tuntunut hullulta, kun uutiskuvissa on näiden maskien näyttämisestäkin tehty asia, joka liittyy nimenomaan ydinturmaan. Japanilaisten maskikynnys on erittäin matala.

Heidi kirjoitti...

Eräs ystäväni sanoi, että maski liittyy elämänhallinnan tunteeseen, ei olla tahdottomia uhreja vaan toimitaan.