torstai 31. maaliskuuta 2011

Blondin päivä


Otteita blondin päivästä: läppäri oli pölyinen ja imuroin sen. Oli vaikea löytää G-kirjainta täydestä pölypussista.

Sain kunnostetut nojatuolini. Kisu alkoi heti kokeeksi raapia uutukaista metsänvihreää kangasta. Minä ryntäsin kisun kimppuun suihkepullolla varustettuna. Saa nähdä kumpi meistä lopulta tämän taistelun voittaa (kisu tietysti). Tuolien entisöinnistä jäi hyvä mieli; kivaa tukea nuorta käsityöläistä. Noora (?) vaikutti tyytyväiseltä työnsä tulokseen. Niin minäkin: ei pistele enää jouset takapuolta.

Kävin hammaslääkärissä. Tuo pahanilmanlintu uusi kaksi paikkaa, jotka "vuosivat" saumoista. Päätään puistellen nainen katseli taas kerran rtg-kuviani. Yksi paikka on vielä uusittava. Hammashygieenikolle olisi taas tilattava aika. Jyväskyläläinen hammaslääkärini hoiti hampaani ja kutsui uudestaan vuoden kuluttua. Viimeisen vuoden aikana olen käynyt hammaslääkärissä tiheämmin kuin kampaajalla. Viimeiseksi tuo synkeä nainen sanoi
- sinä kirskuttelet hampaitasi.
Ehkä teen sitä tietämättäni. Minulle on kuulemma tehtävä purentakiskot. Lähdin vastaanotolta kaksi uutta aikaa kalenterissani. Onhan se hammaslääkärillä käynti toisaalta kivempaa kuin vaikkapa matkustelu, kalliimpaa kylläkin.

4 kommenttia:

ii kirjoitti...

Harkitse vielä niitä purentakiskoja, nykyään niitä suositellaan suunnilleen kaikille. Itse en suostunut sellaista hankkimaan, vaikka hammaslääkäri asiasta mainitsi. Kaveri hankki ja nyt maistuu kuulemma kumi suussa öisin. Yäk.

Sokea kana kirjoitti...

Hankin kiskon, kun pariin kertaan oli lievästi painostettu. Takahampaita vahvistettiin keramiikalla vähän sen jälkeen, malli siis muuttui hiukan eivätkä kiskot enää menneet suuhun. Rahanhukkaa, ainakin minun tapauksessani!

syksyinen kirjoitti...

Minullekin suositeltiin purentakiskoja, mutta vieressä nukkujan mukaan en kirskuttele, enkä ole itse mitään vihlontaa tms. huomannut, joten en siis lähtenyt noita hankkimaan. Taitaa tosiaan olla noin, että niitä suositellaan nykyään, jos ei kaikille, niin joka toiselle.

blub kirjoitti...

Sama juttu ortoosien kanssa; erityisiin vaivoihin erikoistuneet ammattilaiset tuntuvat tietenkin aina olevan sitä mieltä että apuvälineet ovat kaikille tarpeen.