perjantai 28. lokakuuta 2011

Perkeleen kurpitsa

Mehevä amerikkalainen kurpitsapiirakka

Nypi voi nopeasti, miten nopeasti? Lisää tarvittaessa vettä, milloin sitä tarvitaan?. Painelen taikinan vuokaan, jostain syystä se ei halua tarttua vuoan pintaan vaan sormiini. Asettelen taikinan päälle leivinpaperin ja painoksi kuivattuja herneitä, joita vartavasten haen iltamyöhällä kaupasta (muut ostavat keskaria, minä kuivattuja herneitä). Otan leivinpaperin ja painona olleet herneet pois 15 minuutin kuluttua, takina tarttuu leivinpaperiin. Heitän herneet biojätteisiin. Mietin, olisiko niistä pitänyt loihtia jotain. Ohjeessa käsketään ostaa 500 g kurpitsaa (punnittu kuorineen). Kurpitsa paistetaan uunissa "irrota kurpitsan liha kuorista lusikalla, soseuta sauvasekoittimella" ja "laita 5 dl sosetta täytteeseen", minulla sosetta on jostain syystä vain vähän reilu 2 dl. "Esipaista pohjaa 15 minuuttia ja lisää täyte. Kun piiras on paistunut 40 minuuttia" (alusta vai siitä kun täyte lisättiin?).

Otan piirakan uunista. Näyttää mehevältä ja tummanruskealta (jos tarkkoja ollaan niin mustalta).

2 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Paras otsikkosi ikinä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Yritän välttää kiroilua. Tähän oli pakko laittaa kirosana.