keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Variksen saappaat

Kävin sympaattisisssa monikansallisissa hääjuhlissa Toijalassa. Suhteen virallistaminen tapahtui Berliinissä, morsiuspari (miksi ei sulhaspari) asuu New Yorkissa. Pitkään pohdittuani (ainakin vuorokauden) ostin lahjaksi käsinneulotut kirjaillut villasukat, itse en ehtinyt neuloa, sillä keksin idean vasta eilen. Hyvää ruokaa ja juomaa oli tarjolla. Sulhasen äidin pullakranssi oli vähän turvonnut liikaa. Hän sanoi morsiammen vanhemmille, että Suomessa sulhasen äiti aina leipoo tällaisen leivonnaisen ja mitä suurempi vehnänen on niin sitä onnellisempi parista tulee. Voisin väittää, että näillä perustein heistä tulee hyvin onnellisia. Pullaa syödään sitäpaitsi vielä pitkään.

Jostain oudosta syystä minulla oli tänään ihania potilaita. Joku oli kerännyt samalle päivälle kaikki suosikkini. Melkein aloin pitää työstäni. Kuulin uuden ilmaisun: jalat ovat kuin variksen saappaat.

Sain Orivedeltä kirjeen. Novellipajaan pitäisi kirjoittaa 21.7 mennessä novelli, jossa on alku keskikohta ja loppu. Ei siis pidä lähettään pelkkää alkua ja loppua. Millä ajalla minä sellaisen väännän? Saan onneksi oman huoneen kurssin ajaksi. Näin mukavuudenhaluiseksi iän myötä tulee.

5 kommenttia:

Minerva kirjoitti...

Olin taannoin viikonlopun tapahtumassa, enkä tiennyt missä nukun ja kuinka monen hengen huoneessa. Olisin voinut itkeä tirauttaa pari kyyneltä siitä onnesta, että olin niin ajoissa paikalla että sain varattua itselleni sen ainoan yhden hengen huoneen.

Riittääkö novellista alku, keski ja loppu, vai pitääkö nekin vielä sitoa toisiinsa jotenkin välivaiheilla?

Heidi kirjoitti...

Alku, keskikohta ja loppu pitäisi varmaan ainakin olla samasta novellista. Nämä osat liitetään yhteen ontuvilla aasinsilloilla. Ontuva aasinsilta kuulostaa kyllä aika ontuvalta ilmaukselta. Jätetään se sillan ontuminen tästä yhteydestä pois.

Kaisa kirjoitti...

Mutta variksensaappaathan on se kuiva ihottuma, jota lapset saavat juostessaan alkukesän kylmissä viimoissa sääret märkinä? Tai ehkeivät enää saa, rasvaamisesta huolehditaan paremmin.

Peräpohjolassa ainakin vielä 70-luvulla sanottiin "pistä sukat,sulle tulee kohta variksensaappaat"...

Heidi kirjoitti...

Minulle se oli ihan uusi ilmaus.

Gary Seaman kirjoitti...

Mietin juuri runoa jossa on harakan varpaat variksen saappaissa. Loytyy aika mukavaa ja allistyttavaa tietoa joista voi takoa pantoumin.