sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Pahuus

Maailmassa on pahuutta ja sillä saamme nyt mässäillä. Me aikuiset kestämme, mutta miten on lastenja nuorten laita.

Aseiden hankkimisen vapautta puolustavat,argumentoivat asiaa aina samalla tavalla: jos joku haluaa saada muita hengiltä niin se onnistuu saipa aseita laillisesta tai ei. Jos yksikin kuolema estettäisiin aselakia kiristämällä niin se olisi sen arvoista. Mihin ampumaharrastusta tarvitaan? Ampumistaidosta kilpailu on minusta täysin turhaa.

Suomessahan ovat asiat hienosti (tätä Aamulehtikin taas korosti), koska lain mukaan lääkärin on ilmoitettava kun aselupaa hankkivan mielenterveys horjuu. Töissä kukaan lääkäri ei tuntenut lakia kunnolla. En voi sitäpaitsi millään tietää kenellä on aselupa tai kuka sitä on anomassa. Ovatko näiden tekojen tekijät lyhyessä kontaktissa jotenkin niin poikkeavia, että sen huomaisi? Olenko vastuussa jos joku luonani käytyään tappaa jonkun?

Kävin eilen kuuntelemassa kuubalaista salsabändiä. Laulaja näytti latinomacholta,tukevalla miehellä oli yllään musta pikkutakki, oranssi paita, jossa oli niin leveät kaulukset, että 70-luvullakin niitä olisi kadehdittu. Odottelimme Pakkahuoneelle pääsyä kun eräs mies tuli luokseni ja kysyi haluaisinko lipun kymmenellä eurolla (lipun hinta oli 35 euroa). Halusinhan minä. Bändi alkoi soittaa vasta puolen yön aikaan, minä luovutin yhden jälkeen. Yleisön joukossa tanssahteli lukuisia Kuuban kävijöitä, useat heistä olivat omaksuneet niukan pukeutumisen ja kuubalaiset poskisuudelmat.

Kävelin kotiin läpi humalaisen Tampereen. Komea nuori englantia puhuva mies yritii tehdä tuttavuutta. Käyttäydyin torjuvasti ja mies sanoi "You look unhappy". Toivotin hauskaa iltaa ja kävelin kotiin. Päästyäni omaan rakkaaseen petiini olin hyvin happy. Nukuin viime yönä pitkästä aikaan hyvin. Vielä viisi työpäivää.

7 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Mässäilemisestä.

Mikä lienee oikea tapa puhua ettei sortuisi mässäilemiseen.

Heidi kirjoitti...

En tiedä mikä on oikea tapa. Olen ehtinyt katsoa vasta Aamulehteä. Siinä on haastateltu useita selviytyneitä nuoria, jotka ovat kertoneet tapahtuneesta. Minusta se ei olisi tarpeen. Lehdessä on kuvia, joissa näkyy nuorten ruumiita, tosin ne ovat kaukaa otettuja. Iltalehdille tämä on suoranainen onnenpotku.

Rosina kirjoitti...

Miksi aselakia ei voi tiukentaa ja tuntuvasti?
Ei lääkärit eikä poliisit voi olla vastuussa, kun ihmisten mielenterveys pettää.
Mutta asioihin voi ainakin osaksi vaikuttaa parempia lakeja säätämällä.

Erja kirjoitti...

Miksi niitä aselupia ei voisi myöntää aivan huomattamasti nykyistä tiukemmin? Ei metsästämisen tarvitsi kuulua mihinkään jokamiehenoikeuksiin minun mielestäni ja muuhun asetta ei kai mattimeikäläiset tarvitse.

Kiva että sinulla oli mukava ilta. Lämpö ja kuumat rytmit tekee hyvää!

Heidi kirjoitti...

Amerikkalaiset aseihmiset sanoisivat, että jos aseita olisi vapaasti saatavilla ei noiden ihmisten olisi tarvinnut menehtyä vaan he olisivat voineet puolustautua. Aseteollisuus on kannattava teollisuuden haara. Olen samaa mieltä kuin Kirsti Ellilä blogissaan: nyt olisi Päivi Räsäsellä mahdollisuus kiristää aselakia.

Anonyymi kirjoitti...

Sen jälkeen kun lääkäreille tuli velvollisuus antaa lausunto potilaan aseenkantolupaa varten, olen kategorisesti kieltäytynyt omantunnon syihin vedoten tekemästä tällaisia lausuntoja.

Todellinen syy on se, että en aio istua syytettynä tuomioistuimessa kenenkään "hullentuneen" potilaani tekojen takia.

Tämä on nyt kärjistystä, mutta tajunnette idean.

Pelkkä syyllisyydentunne oman potilaan tekemästä veriteosta olisi riittävä syy lopettaa nämä hommat.

Ketuttaa, kun taas tuli lääkäreille yksi todistettava asia lisää. Kukaan ei voi toisen pään sisälle nähdä ja tällaistakin tragediaa estää, pienemmistä puhumattakaan. Eihän siinä tarvita kuin yksi avioero niin suomalainen mies ei kestä.

Heidi kirjoitti...

Minusta tuntuu, että tuo velvoite on vain kosmetiikkaa. Poliitikot ovat ns. tehneet asialle jotain. Säälittää TK kollegat, joiden niskaan kaikki lopulta kaatuu.