lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kisu identiteettikriisissä

Vanhan kirjan päivät tuli katsastettua. Kirjanmyyntipöytiä oli levitelty kouluun sekä pihalle pystytettyyn telttaan. Hiki valui pitkin myyjien ja asiakkaiden kasvoja. Paras löytöni oli kirja nimeltään "Viisi tiibetiläistä riittiä". Olen tehnyt näitä riittejä lähes päivittäin jo parin vuoden ajan, ilman kirjan tuomaa opastusta. Nyt tiedän, että ihmisen kehossa on seitsemän energiakeskusta, jotka ovat voimakkaita sähköisiä kenttiä, joiden nopeutta näillä riiteillä kiihdytetään ja saavutetaan ikuinen nuoruus. Kirjasta käy ilmi, että on olemassa myös kuudes riitti, joka on selibaatti. 

Ostin vielä kolme runokirjaa sekä Jhumpa Lahirin novellokokoelman Kaima. Yleisön joukossa oli kuulemma Timo Soini. En nähnyt häntä, sillä katseeni kiersi pitkin kirjahyllyjä, ei yleisöä.

Kirjapäivä seuralaiseni R oli sitä mieltä, että kisulleni olisi annettava kunnon nimi. Kisu kärsii muuten identiteettikriisitä. R ehdotti nimeä, joka kuului kurssikaverilleni, joka myöhemmin riisti hengen itseltään. Nimellä on paha aura, en halua itsetuhoista kissaa. Kokeilin nimigeneraattoria, joka ehdotti Emelinaa. Kuka keksisi kisulle nimen?

4 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Sellaisen, joka tuntee kisun, pitää keksiä sille sopiva nimi :-)

Kaisa kirjoitti...

Kissa ehkä jo tietää oman nimensä, muttei kerro.

jorma kirjoitti...

Koska hän on nuori, viehättävä ja sosiaalinen, seuraavista voisi olla ideaa: Mimosa, Ulpu, Oliivi, Misu, Sofi, Emilia, Unelma, Eve, Ursula, Kati.
Vierasperäiset nimet voivat olla toinen vaihtoehto: Isabel, Bella Diana, Carmen, Cilla, Augusta, Ava, Lotta, Linnea, Tina, Nina

Heidi kirjoitti...

Hyviä ehdotuksia. Nuoresta ja viehättävästä tulee kuitenkin kerran vanha ja viehättävä. Minusta tuntuu, että kisu on Kerttu. Kertussa on jotain nuorta ja samalla vanhanaikaisen herttaista. Kaksi kummia on jo ilmoittautunut.