sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Viinilista

Mihin hillittömyyksiin lomallani vielä päädynkään, olen käynyt jo Hatanpäällä, Viikinsaaressa sekä Ikurissa saakka. Rikkaasta kulttuurielämästäni voisin mainita Sami Hintsasen laulun kuuntelemisen Keskustorilla. Esitys oli ilmainen. 

Luokkakaveri Kuopiosta vieraili luonani ja kävimme Ikurissa toisen luokkalaisemme luona. Istuimme ulkona terassilla syömässä (talon isäntä oli nikkaroinut hienon uuden terassin), lopulta ilma alkoi viiletä ja kääriydyimme viltteihin. Korviimme kantautui "Rupiset riimit" Teivon raviradalta.

Puhuimme savolaisuudesta. Kuopiossa on Sampo niminen ravintola, jossa aikoinaan istuskelivat henkilöt, joiden alkoholinkäyttöura oli jo melko pitkällä. Kuppilan takaosassa on pieni tila ruokailijoille, tilan takaseinää koristaa jäljennös taulusta Taistelevat metsot. Ravintolasta saa maailman parhaita muikkuja ja perunamuusia.  Kerran kun tarjoilijan mielestä mietimme turhan pitkään mitä tilata, hän sanoi "Piättäkee jo, että piästään paestamaan". Viinilista kysyttäessä hän totesi "Se on mulla piässä", löytyi "Valakosta ja punasta, kuivempoo ja makkeempoo".

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Ihan tarpeeksi pitkä viinilista...

Zepa kirjoitti...

Jos käyt Hgissä, käypä vertailutestaamassa Salven muikut ja perunamuussi. Ihmettelen, jos ei oo maailman paras! :-)

Heidi kirjoitti...

Ei voi olla Sampon Smetanamuikkuja parempaa.