perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kukkaisviikot

Olen hämmästynyt saatuani uusia lukijoita. Jos joku haluaa lukea naisesta, joka asuu kissansa kanssa ja jolle ei tapahdu mitään, niin oma vikansa. Minulle ei tarvitse tulla valittamaan, että on hukannut ainutkertaista elämäänsä moiseen. Ehkä tapahtumattomuudelle on tilaus, tyven hetki keski-ikäisen naisen kohottavan älykkäässä seurassa. Kukapa sitä ei kaipaisi.

Erään uuden ystäväni (työkaveri, FB-kaveri,lukupiiriystävä, siis ystävä?) mies esittäytyi minulle jo neljättä kertaa. Sanotaan, että keski-ikäisistä naisista tulee näkymättömiä,nyt tämä kehitys on kohdallani ilmeisesti kulkenut aimo harppauksen eteenpäin. Voin tehdä rauhassa ryöstöjä, kukaan ei tunnista minua siitä tunnistusrivistä. Mies sanoi, ettei tuntenut minua valkoinen takki päällä.

Joillakin alkoholisteilla on mielenkiintoinen tapa valehdella, he uskovat itsekin valheisiinsa. Erään miehen laboratoriokokeet osoittivat selvästi pitkäaikaista runsasta viinaksilla läträämistä, mies haisi viinalle, silmät olivat kuin särjellä ja liikkuminen ja puhe oli kuin hidastetusta filmistä. Kuitenkin hän oli nauttinut eilen ainoastaan  kolme keskiolutta (kysyin kaikki alkoholituotteet vielä erikseen), toissapäivänä ei tietysti mitään. Onneksi hän oli tullut taksilla. Meillä ei ole alkometriä, joten en voinut senhetkistä tilannetta tarkistaa. Toimin aikoinaan osastolla, jossa hoidettiin maksasairaita. Sairauden syytä pyrittiin selvittelemään, jotkut kielsivät ehdottomasti alkoholin käyttön. Asia selvisi yleensä perjantaina, jolloin heidän piti välttämättä lähteä hoitamaan pankkiasioitaan.

Tampereella on kukkaisviikot ( täällä on myös flamenko-viikko). Keskustorille on pystytetty maailmanpyörä ja ruukkuiihin on istutettu muutama samettiruusu. Keskus-torilla soitti tänään nuorten poikien bändi, Rockwalli. Oli pakko pysähtyä kuuntelemaan ja katsomaan. Kaikkien aikuisten kasvoille nousi hymy tai ainakin minun. Voi sitä isompien poikien bändeiltä kopioitua asennetta "Miten menee Tampere?". Paljon testosteronia, jota ei vielä osata hallita. Kivoja poikia.

2 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Helpointa on (ehkä) valehdella itselleen, pätee myös muihin kuin alkoholisteihin.

Heidi kirjoitti...

Kaikki valehtelemme jossain määrin, varsinkin itsellemme.