keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kynsiviila

Pidän työtakin rintataskussa kynsiviilaa. Odotellessani potilastietojärjestelmän tiimalasin kääntyilemistä, viilailen kynsiäni ja työntelen kynsinauhojani. Aika on tuskastuttavan pitkä, mutta kuitenkin niin lyhyt, ettei aivojen käyttöä vaativaa työtä voi tehdä. Pian minulla ei ole enää kynsiä ja kynsinauhani tavoittavat rystyset. Mahdollisesti alan jatkossa virkata kapiopitsejä.

Keskustelimme tänään kofeiinittomasta kahvista. S sanoi, että ei kukaan juo kofeiinitonta kahvia eikä alkoholitonta viiniä. V juo, kun tietty kellonaika on ylitetty, sitä saa myös espressokahvijauheena.

Olin kylässä ystävän luona, hän ehdotti kahvin keittämistä, katsoin vaistomaisesti kelloa. Se oli seitsemän. Alkoholia taas ei pidä juoda ennen kuin kello on vähintään 13, ei vaikka olisi loma. Väitöstilaisuuteni alkoi puolilta päivin, joimme alkoholia (konjakkia?) ennen tilaisuutta. Minä oikeastaa vain kosketin juomaa kielelläni, kustos ja vastaväittäjä joivat pikarilliset. Olin ottanut jo 1 mg diapamia ja pelkäsin näiden aineiden yhteisvaikutusta. Noin pienellä diapam annoksella lienee lähinnä lumevaikutus. Eräs lastenlääkärikollega (nainen) kertoi, että kun hän joutuu pitämään esitelmän englannin kielellä hän ottaa kongressiin mukaan konjakkia Piltti-purkissa ja kulauttaa juoman salaa ennen luentoa. Tulikin mieleeni, että olisi näyttävää jos luennoisija kaivaisi luentonsa alussa taskumatin ja ottaisi ähkäisten ja naamaansa väännellen kunnon kulauksen ja sen jälkeen vasta aloittaisi esityksensä. Varsinkin jos luennoitsija olisi kiltin näköinen naishenkilö.

Vielä kaksi aamua, laskin aivan itse. Jos joku taho nyt eväisi ansaitun lomani, niin repisin vaatteeni ja heittäytyisin lattialle parkumaan.

Työpaikalleni ilmaantui korealainen mies, joka tiedusteli ystävänsä puolesta erään kalliin hoidon toteuttamisesta Suomessa. Ystävä työskentelisi täällä vuoden ajan. Korealaisella miehellä oli sievä olkihattu, minulla oli samanmoinen kun menin naimisiin. Hän kysyi, käytetäänkö täällä kyseistä hoitoa. Vakuutin, että hoitomme on erittäin korkeatasoista ja tuo maltaita maksava tuote on myös käytössä. Meille ei selvinnyt kuka tuon hoidon kustannuksista vastaisi. Annoin miehelle mahdollisesti asiasta tietävien henkilöiden yhteystietoja. Mies kiitteli vuolaasti ja perääntyi selkä edellä kumarrellen.

P.S. Toivottelen itselleni hyvää nimipäivää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää nimipäivää !

Samoin, kaksi aamua enää ja sitten 4 vkoa vapautta.
Viime viikko oli hankala ja iltaisin lähinnä --tutti ja itketti (mies-parka, vaan mitäs lähti), mutta tällä viikolla on kaikki sujunut pelottavan hyvin.

Olen tämän vkoa tehnyt kahden muunkin kollegan työt, mm. E-lausuntoja, jossa viime viikolla liimattu lappu, että tämän tekee ensi viikolla "joku".
Hoitaja? Sihteeri?
No, ei löytynyt muita vapaaehtoisia.
Ja ei, en ole töissä tk:ssa.
Mutta tälle alallehan lähtevät tunnolliset esikoistytöt.

Ylihuomenna tähän aikaan ei huolet paina; lienemme lomamme ansainneet :-)

Heidi kirjoitti...

Esikoinen olen minäkin ja kai jossain määrin tunnollinen.

exme kirjoitti...

Yliopistossa kerran eräs professori tuli luennolle lasi kädessään ja maisteli juomaansa luennon ajan. En niin kaukaa nähnyt, mitä se oli, mutta ruskehtavaa, ja lasi oli alkoholijuomille tarkoitettu. En edelleenkään tiedä, oliko se pila, jokin juhlapäivän rituaali vai alkoholiongelma.