keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Väärinkäsitys

Joitakin kuukausia sitten ystäväni M kysyi lähtisinkö itsenäisyyspäivän konserttiin. Sinne ei enää tahtonut saada lippuja, sillä konsertin johti tamperelaisten lempipoika Santtu-Matias Rouvali. Ilahduin kun huomasin, että lippuja sai työpaikkani vapaa-ajan järjestöstä ja ostin piletit.

Sovimme M:n kanssa, että tapaamme kaksikymmentä minuuttia ennen konsertin alkua Tampere-talon aulassa, jotta ehdimme siemaista kuohuviinit. Katsoin ulko-ovelle ja näin M:n astelevan sisälle miehensä K:n kanssa. K:lla oli yllään tumma puku ja juhlaan sopiva sininen solmio. Minulla oli kaksi lippua. En vieläkään tajua mikä tässä meni pieleen. Miksi en kysynyt lähteekö K? Miksi, miksi?  K luopui herrasmiesmäisesti konsertista. Opin taas, että asioita ei kannata olettaa vaan on otettava niistä selvää.

(Selitykseksi vielä: K on näyttelijä ja usein töissä silloin kun muut juhlivat.)

Joimme töissä aamuiset joulukahvit ja lauloimme joululauluja. Kun olin tehnyt päivän työt menin kahvihuoneeseen ja sanoin sosiaalityöntekijällemme, että haluaisin laulaa "Tulkoon joulu" kun laulun sanojakin lojui pöydällä (H on muuten savolainen kuten minäkin). "Lauletaan", H sanoi ja mehän lauloimme. Päälle joikasimme vielä  "Arkihuolesi kaikki heitä" ja "Hoosianna".  Minäkin pakana sain Jeesuksesta laulamisesta kyyneleet silmiini.

Inhoan muuten elokuvia, kirjoja, näytelmiä, televisiosarjoja ja muitakin ihmisten huviksi tehtyjä juttuja, joiden tarina perustuu väärinkäsitykseen.


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Spontaanius on parasta ihmisessä ja olisi ollut mukavaa päästä kuulemaan lauluanne. Minä muuten ihmettelen suomalaisia tai no sehän on perisynti tämä tuppisuuuna oleminen, mutta hiton monella on varsin hyvä laulunääni ja silti nämä ei koskaan laula. Taitaa jäädä ihan yhteen kertaan kun olen yllättänyt tällaisen ihmisen laulamassa ja silloin hän oli siivouspuuhissa eikä kuullut tuloani. Kysyin että miksi et laula kun on noin hyvä ääni ja tämä vastasi että ei ole. Kaipa joku pään sisäinen ääni oli hälle tämän ilmoittanut mutta on kyllä oikeasti sääli että ihmiset heittävät lahjojaan tällä tavalla hukkaan. Ne eivät ymmärrä että joku voisi tulla paremmalle mielelle päästessään nauttimaan hyvästä laulunäänestä tai jostain muusta, hyvästä tilannekomiikasta tai ihan mistä vaan. Ärh.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Näen tuon tasan niin päin, että miksi, oi miksi M:n piti raahata K mukaan konserttiin! En ymmärrä naisia, joiden raahaavat miehen kaikkialle mukaan. Jos joku oli tässä juntti, niin se oli kyllä M. Hyvin ajattelematonta ottaa mies mukaan MAINITSEMATTA asiasta. Ei olisi ollut kovin hienotunteista saattaa sinut tuntemaan itsesi kolmanneksi pyöräksi - olisi sitten mennyt konserttiin miehineen pyytämättä sinua mukaan!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Oli varmaan mainittu, mutta en ollut noteerannut asiaa. Minusta olisi ehdottomasti ollut kiva jos K olisi ollut seurassamme. Eikä M raahaa miestään kaikkialle mukaan.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Hyvähyvä, M on siis itsellinen ihminen eikä puolikas kokonaisuudesta nimeltä "me". Sellaisiakin naisia on, a-pu-va...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että Heidi selitti asianlaidan - olen nimittäin täsmälleen samaa mieltä Hoo Moilasen kanssa. Vanha opiskelukaveri lähetti mulle sähköpostia, ja lopputervehdys oli "T. Liisa ja Matti" - nimet tietenkin muutettu... :) Meni vähän maku muuten kivasta meilistä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olen saanut meiliä, jossa alla on ollut pariskunnan (siis molempien) nimet, enkä kokenut sitä mitenkään ongelmallisena. Riippuu tietysti viestistä.

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä siinä oikeassa että miksi ukko piti roudata paikalle koska kutsu oli mielestäni selvästi henkilökohtainen eikä mikään avec.
Harvemmin ukotkaan muijiaan ottaa mihinkään mukaan, tosin ukot harvemmin käyvät missään kulttuuririennoissa mutta silti, kyllä (ja varsinkin kun ollaan tuttuja) sitä voi varmistaa vaikka puolihuolimattomaan tyyliin että "niin, mehän mennään kahdestaan vai mitä".
Tai jotain tällaista, koska tökerökin kysymys on parempi kuin todella kiusallinen tilanne joka on saattanut vaatia osapuolilta aikaa vieviä valmisteluita/järjestelyitä ja sitten kun paljastuu jotain tällaista, niin kyllä se ketuttaisi.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Mä laulelen täällä ihan vaan ittekseni ja kissaparat ja koira luimistelevat korviaan. :D

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Voi ei, ukkoa ei raahattu paikalle vaan minä mokasin.