keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Pubivisa

S kehittyy keilauksessa, minä en. S uittaa työkseen pientä palloa kapeaan verisuoneen, joten helppohan se on tyrkätä 11 kilon pallo leveää öljyttyä stradaa pitkin kohti keiloja.

Moni yhdistää keilaamiseen isot tuopit. Kävimme tänään ensimmäistä kertaa oluella keilailun jälkeen. Valitsimme kaupungin laitaman pubin, jossa en ollut koskaan käynyt. Baarimikko näytti Nightwishin roudarilta. Hän rohkaisi meitä sanomalla, että on hienompaa tulla pubiin arkipäivänä kuin vetää viikonloppukännit. Baarista ei tule kantapaikkaani, sillä joka nurkasta kurkisti jääkiekkoa syytävä televisio, jonka volyymi oli säädetty niin kovalle, että vaikut lensivät korvista. Pubi alkoi pian täyttyä, sillä siellä alkoi pubivisa. Vieressämme istui neljän hengen joukkue, jossa oli jonkinlaista iätöntä arvokkuutta (iättömyydestä aletaan puhua kun ikää jo totisesti on).

Menen huomenna Kelan järjestämään kokoukseen, jossa käsitellään ehdotusta uudeksi C-lausunnoksi. En ole kuullut kenestäkään muusta, joka olisi tulossa tilaisuuteen. Johtuuko kutsu siitä, että olen julkisesti ilmoittanut vihaavani C-lausuntolomaketta.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos mä oisin lekuri, ni takuulla vihaisin jokasta lausuntoa mitä pitäis kirjottaa.

Ne lausunnot on kovin kipeille hyvin tärkeitä. Tuskimpa tuo sua yhtään lohduttaa, mutta jospa lausuntojen kirjoittelu on sun helvettis täällä maanpäällä. Kellä mikäkin. :D

Aurinkoista mieltä sulle sinne!!

Kaisa kirjoitti...

Jos saatte tehtyä jotain C-lausunnolle, työryhmää tullaan suurella kiitollisuudella muistamaan.

Erityisesti inhoan sitä, että kohdassa 6 täytyy kuvata henkilön toimintakyky yksityiskohtaisesti. Sitten kuitenkin kohdassa 9 kysytään, onko toimintakyky alentunut ja jos, niin miten. Juurihan sen niille kerroin, eivätkö lukeneet? Sanelen aina tuohon "katso kohta 6..."

C-lausuntoon riittäisivät lääkärin osalta diagnoosit ja esitiedot: toimintakykynsä voi jokainen parhaiten kuvata itse ja sen voi haluttaessa kuka tahansa täysjärkinen arvioitsija varmistaa, ilman lääketieteellistä koulutustakin.