lauantai 19. maaliskuuta 2011

Uusi lumi on vanhan surmaTämä Fingerpori löytyi FB:sta ystävän statuksesta. Olen kerran kaatunut niin, että ranne murtui. Ranne kipsattiin, homma meni tietysti persiilleen ja käsi leikattiin. Kuljin viikkotolkulla sellainen eksterni fiksaatio kädessä. Edellä mainittu tarkoittaa kammoittavan näköistä metallista häkkyrää, joka ei mahdu minkään takin hihaan. Suoraan luusta ihon läpi tököttää nauloja, jotka on sitten yhdistetty metallitangolla, joka on kaikkien nähtävissä. Häkkyrää on vaikea peittää millään, kaikkien villatakkien hihoihin kaivautui reiät metallisten tappien kohdalle. Siunaus oli monen viikon sairasloma, jonka aikana tein väitöskirjaa ja kävin lomamatkalla Lontoossa. Metallinpaljastimet eivät inahtaneetkaan.

2 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Kesti pari ylimääräistä sekuntia tajuta, että eksterni fiksaatio taitaa olla teikäläisten ammattikieltä. Minä kun tykkään puhua pseudosivistyssanoilla tyyliin kissa oksensi jotain hermeettistä substanssia, niin eksterni fiksaatio kuulostaa aivan mahtavalta käsitteeltä. Fingerporihengessä pitäneekin todeta vaimolle, että minä sulle eksternin fiksaation näytän!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minulla on affektiivinen fiksaatio Wislawa Szymborkan runouteen, eksterni fiksaatio estää omien hienojen taideteosten luomisen.