lauantai 31. maaliskuuta 2018

Yökylässä

Isän ja äidin luona yökylässä katsoimme kun Maria Veitola kävi Sipilöillä yökylässä. Juha Sipilä ja hänen vaimonsa vaikuttivat tasapainoisilta ja sopuisilta, eikä tullut mieleen, että tuo mies vie leivän työttömän suusta. Sipilä kävi ostamassa illaksi kaikille salmiakkia.

Äitini näytti entistä viluisemmalta ja laihemmalta vaikka oli pukenut päälleen kaksi villapaitaa. Isä kysyi ”Lankutatko sinä?” He lankuttavat. Vanhempani kiistelivät kumpi oli valinnut ruoaksi ostetun lohen kaupasta. Tänään söimme lammaspataa. Eilen nautimme jälkiruoaksi mämmiä ja tänään sitten taas vaihteeksi mämmiä.

Isäni ei suostunut antamaan minulle television kaukosäädintä, että voisin tarkastaa millä kanavalla Veitolaa näytetään. Hetken ajan pidimme molemmat kiinni kapulasta ja vedimme kunnes isä irrotti otteensa. Katsoimme ensin Areenasta dokumentin 20-luvun USA:sta ja sitten Sipilöiden lauantai-iltaa.

Kaikkia pöytätasoja koristivat amaryllikset, joita isäni säilyttää ensin autotallissa kunnes siirtää sisälle asuntoon kukkimaan. 

Neuloin monta senttiä villapaitaa. Sisko ja sen mies kävivät eilen ja tänään kävi toinen sisko miehineen ja lapsineen.

1 kommentti:

Hoo Moilanen kirjoitti...

En ole vielä katsonut Yökylää. Enkä Päivi Räsäsen Yökylää. Niinhän se menee, että on vain yksi totuus ja jos se niin väittää, jossakin ihmisessä ei ole mitään hyvää.