sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pitkät ripset

Paras hetki on kun avaa sunnuntaiaamununa silmänsä ja tajuaa, että koko päivä on edessä. Silloin ei vielä mieti sitä, että keskiviikkona on esitelmä ja että koko viikko pursuaa kaikenlaisia velvotteita. Voi venytellä ensin oikeaa ja sitten vasenta kättään, sytyttää valot ja lueskella hetken, etsiä sängyn jalkopäästä villasukat, jotka on yön aikana riisunut jaloistaan ja töpsytellä keittiöön . Selena-radion voi napsauttaa päälle ja keittää rauhalliset aamukahvit. Saa lukea Hesaria (eilistä).

Olen matkustanut tällä viikolla junalla Helsinkiin ja Toijalaan. Pian juna lähdettyä ja konduktöörin höpistyä ne omat jorinansa, kuuluu veret seisauttavan kova merkkiääni ja kimeä naisääni alkaa luetella, mitä kaikkea ravintolavaunu tai vaihtoehtoisesti junan  myyntikärry tarjoaa: suolaista ja makeaa syötävää, kylmää ja kuumaa juomaa aikuiseen sekä lasten makuun. Lopuksi nainen sanoo: "Omia alkoholijuomia ei saa nauttia". Nyt seuraa huono vitsi, joka minulla aina tulee mieleen: pitää juoda muiden alkoholijuomia.

Eilen junassa istui joukko opettajia, jotka olivat sopivasti huppelissa ja puhuivat työasioista. He työskentelivät ilmeisesti kaikki samassa koulussa ja puhuivat oppilaistaan halveksivaan sävyyn. Yhtään positiivista oppilasasiaa ei otettu esille. Ymmärrän hyvin, että opettajien niskaan syydetään kaikkea paskaa oppilaiden, vanhempien sekä tiedoitusvälineiden taholta, silti tuntui epämiellyttävältä kuulla tuota kaikkea. Lääkäreille tankutetaan vaitiolovelvollisuutta melkein ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien. En tiedä mitä opettajille asiasta opetetaan. Onko heillä virallisesti velvollisuus olla puhumatta oppilaistaan ulkopuolisille. Oppilaiden nimiä ei toki nytkään mainittu.

Sain ystävältä putkilon silmäripsiä pidentävää seerumia (sitä oli kulkeutunut hänelle vahingossa ripsivärin sijaan Atlantin takaa). Sivelin tuota ihmeainetta tänä aamununa toiveikkaana ripsiini. Suunnittelimme satunnaistettua kaksoisokkotutkimusta seerumin tehosta (minähän olen hiljattain tehnyt tutkimuspaperit eettiseen toimikuntaan ja Fimealle, nyt ruljanssi menisi vanhalla rutiinilla). Samanlaisiin putkeloihin lumetta ja seerumia, ripsien mittaus ja toiseen silmään silmänlumetta ja toiseen tehoainetta ja myöhemmin taas uudet mittaukset. Tämän koejärjestelyn sijaan kävin äsken jo peilistä vilkuilemassa ja kyllä minusta tuntuu, että ne ovat jo pidemmät.

Neuloin sukat lankakerien lopuista.

3 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Matkustan paljon junassa ja hymyilytti kovasti havaintosi, hupaisan koomista aina välillä kuulee ja näkee.
Olen myös ihmetellyt monien ammattilaisten tapaa puhua asiakkaistaan kovalla äänellä. Muutama päivä sitten kuulosti hassulta, kun kovalla äänellä puhelimeensa puhuva ilmeisesti hoitoalan ammattilainen kuvaili eri asiakasryhmiään ja aloitti vuodatuksen toteamalla, että "tämä sitten ihan vain meidän kesken"...

Anonyymi kirjoitti...

Pahimpia oppilaiden tai lähinnä heidän taustojensa mollaajia ovat kuulema pienten kyläkoulujen opettajat. Näin kertoi entinen työkaverini, joka oli aikanaan työskennellyt koulun kanslistina. Kartsa

Unknown kirjoitti...

:DDD