perjantai 24. tammikuuta 2014

Vapaus

Kahden vuorokauden tuomio on suoritettu. Vaikka vankilassa tarjottiin hyvää punaviiniä ja poronfilettä ja nukuttiin leveässä sängyssä, niin oli hienoa astua ulos, kävellä kadulla, ajaa ratikalla ja ehtiä aiempaan junaan kuin oli suunniteltu.

Ensimmäinen vuosi puheenjohtajuutta on takana ja saman verran olisi vielä kestettävä. Saimme kehuja kokouksesta (sihteeri ja minä). Tilaisuus ei kuulemma ollut pönöttävä. Illallispuhettani pidettiin hauskana. Suunnittelin sen hotellihuoneessa tunnin tauolla, joka mahtui vuosikokouksen ja illallisen väliin. Puhuin tarjotun menun valinnasta. Olen kirjoittanut asiasta jo aiemmin, mutta kertauksen vuoksi toistan sen. Vaihtoehtoja oli kymmeniä. Ensin deletoin kaikki ruoat, jotka sisälsivät ankan maksaa (sekoitin ankan ja hanhen, hanhen rasvamaksan nauttiminen lienee epäeettistä). V (sihteeri) sanoi, ettei halua mitään, missä on vaahtoa, sillä vaahdosta tulee mieleen sylki. Jostain syystä kaikenlaiset vaahdot ovat nykyään muotia hienommissa ravintoloissa. Lopulta löysimme maksattoman ja vaahdottoman ateriavaihtoehdon. Kerroin puheessani, että minulta kysyttiin, rajoitetaanko viinien kaatoa. Ei missään nimessä. Tuhlaamme kaikki yhdistyksen varat, seuraava yhdistyksen johto joutuu rahapulan vuoksi rajoittamaan tarjoamuksia ja kaikki muistelevat haikeudella kauttamme, jolloin sai humaltua rajoituksetta.

Eläkkeelle jäävä tärkeä yhdistyksemme jäsen piti liikuttavan luennon ja yksi abstraktipalkinnon saaja puhkesi onnen kyyneliin. Entinen pomoni piti hienon luennon. Italialainen luennoitsija oli vaikuttunut, nähdessään ihmisen kulkevan meren jäällä. Aamulla särki päätä. Junassa konduktööri kuulutti "Hyvät kuljettajat". Nenäni on tukossa, mutta olen vapaa.

Ei kommentteja: