maanantai 16. tammikuuta 2023

Tosi helppo kakku

Tein vegaanisen suklaakakun: vehnäjauhoja, kaakaojauhetta, sokeria, suolaa, öljyä, soodaa, vettä ja valkoviinietikkaa (!) Kakun nimi oli Tosi helppo suklaakakku. Valmistin kuorrutuksen Keiju-margariinista, kaakaosta, pölysokerista ja kauramaidosta. Maailman helpoin ohje, aineet vain sekoitettiin, siirrettiin vuokaan ja paistettiin (Kamomillan konditoria -blogi). 

Ihoan leipomista, sillä kaikki pitää mitata ja jauhot pöllyävät pitkin työtasoja ja lattioita.  Ruokalusikallinen, teelusikallinen, desilitra, sata grammaa. Ruoanlaitossa voi olla suurpiirteisempi ja käyttää mitä kaapista löytyy, eivätkä mitatkaan ole yhtä tarkkoja. Jos kakkuohjeessa sanotaan vehnäjauho, ei sitä voi korvata ruisjauhoilla (luulisin). Vaikka kaapit olisivat täynnä ruisjauhoja, eikä olisi vehnäjauhoja, jäisi kakku tekemättä. Jos ohjeessa lukee liivatelehtiä liotetaan vedessä tai valkuaiset ja keltuaiset vatkataan erikseen, niin se on minulle liian monimutkaista.

Kävin kampaajalla ja keskustelimme hiusväreistä (en nykyään värjää hiuksiani, ehkä taas joskus) ja kampaaja kertoi kauhutarinoita kotivärjäyksien tuloksista. Ei suositellut. En minäkään suosittele ketään pistämään kotona kortisonia niveliinsä. Hän kertoi myös hapanpermanentista, joka oli tosi hyvä, mutta hiukset haisivat pahalta monta päivää. Edes pesu ei auttanut. 

Kampaaja oli käynyt kosmetologilla ja ostanut 99 euron yövoiteen. Hinta oli paljastunut vasta maksutilanteessa. Sittemmin hän osti Lidlistä yövoiteen ja seerumin alle kympillä. Kyseisen liikkeen kosmetiikassa on hyvä hintalaatusuhde, mutta aika voimakas tuoksu. Kun sivelen uinnin jälkeen iholleni Cien-merkkistä body lotionia, mieleeni tulevat muinaiset aurinkolomat ja iholle hölvätyt eksoottisen tuoksuiset aurinkovoiteet. Viimeisenä lomapäivänä lentoa odotellessa maattiin vielä uima-altaalla ilman aurinkosuojaa ja poltettiin itsemme. 

Viivyn aina hetken body lotionin herättämissä aurinkolomatunnelmissa, kunnes on aika kerätä romppeet uimahallikassiin ja astua ulos tuulen retuuttamaksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hm, onko tämä kakku kenties kaakunpalanen - piece of cake vai helppo nakki - easy wiener. Vai kenties piece of wiener?

Kuukkelin kääntäjä kenties kääntää "this easy cake is piece of cake", "this easy cake is easy wiener" - tämä helppo kakku on wiinerin pala, tämä helppo kakku on nakin pätkä. Tuo viimeinen on kuin tosimiehen ruuebergin torttu, pätkä HK:n sinistä ketsuppisilmällä. No, se on sentään gluteeniton.

Ehkä näemme leivontaosion, viineri ruisjauhoista ja se täytemössö munan sijasta kikherneistä, nam!

ICT-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ruisjauhot ja kikhernemössö olisivat oiva yhdistelmä. Siitä vaan kehittelemään!

Anonyymi kirjoitti...

Kikherneen liemestä värkättyä marenkia, ei ite herneestä. Kai siitä viinerin täytteenkin saisi. Tässä blogissa esitelty: https://molekyyligastronomia.fi/blogi/

Vaan tekemättä jää; ruikset* kun ei ole gluteenittomia.

*Jess, vihdoin pääsin käyttämään tätä mainosmiehen neroleimausta.

ICT-ukeli