maanantai 23. tammikuuta 2023

Tanssii vanhusten kanssa

Palaan eläkelintuun. Joku on ehkä miettinyt, että hainko linnun keskiviikkona. Hain. Tapasin klinikan sihteerin, en ketään muita. Lintu on Oiva Toikan vuosilintu vuodelta 2019. Oikein tyylikäs.

Vietän ansaittua somevapaapäivää, joten tänään en aherra Instassa tai Facessa. Olen päättänyt, että blogissa saan käydä.

Vanhusten hassut tanssivideot ovat alkaneet ärsyttää minua. Niiden katsominen varmasti rentouttaa monia, ihan kuin kissavideoiden tuijottaminenkin. Aika kuluu nopsasti. 

Onko vanhukset laitettu tanssimaan aseella uhaten? Maksetaanko heille? Onko mummot huumattu kuvausta varten? Alkoholia on ainakin tarjottu. Onko pyydetty kuvauslupa ja onko kysytty, että saako levittää viidellekymmenelle tuhannelle katsojalle? Onko tämä eettistä?

Ei ihme, että joku iäkäs ihminen saattaa miettiä kehtaako aloittaa tanssiharrastuksen. Aina on riskinä, että joku kuvaa ja tekee Tik Tok -videon reggaetonia tanssivasta mummoparasta ja homma menee viraaliksi.

Eihän homoille, saamelaisille tai vammaisillekaan naureta. Tosin vanhukset eivät ole vähemmistö, vaan suuri heterogeeninen joukko.

Oli ihana löytää videovirrasta kuusikymppinen nainen, joka tanssii porukan keskellä ja on todella hyvä. Jalka nousee korkealle, eikä hänessä ole mitään naurettavaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko kissat laitettu tanssimaan aseella uhaten? Maksetaanko heille, hiirinä, silakoina vai kissanmintulla? Onko kissanpennut huumattu kuvausta varten? Maitoa on ainakin tarjottu. Onko pyydetty kuvauslupa ja onko kysytty, että saako levittää viidellekymmenelle tuhannelle katsojalle? Onko tämä eettistä?

Niinpä.

Mutta ainakin Tanssii Tätien Kanssa -ohjelmaan on tunkua, että kai sen näyttäminen on eettistä. Muistaakseni takavuosien Lauantaitanssitkin oli samanlainen. Kumpikin yhtä epäkiinnostava, isoja otsikoita roskalehdissä kumminkin.

ICT-ukkeli

Anonyymi kirjoitti...

Tanssivideoita en ole nähnyt, mutta erään vakuutuslaitoksen uudessa(?) mainoksessa on kyllä täti-ikäinen ihminen, joka paitsi tanssii allit iloisesti heiluen, kekkaloi uima-altaalla verraten vähäpukeisena (ei kuitenkaan bikineissä).

Olen miettinyt, onko tämä nyt sitä itseironiaa - vai onko kyseessä sittenkin vain (huomattavasti paljon) nuorempien ikäluokkien säälimätön katse, ts. jonkin sortin syrjintä ja sorto. Olen nähnyt kyseisen mainoksen jo useita kertoja, mutta en vieläkään osaa päättää.

Sitäkin ihmettelen, mille kuluttajasegmentille mainostettu tuote (vakuutus) on tarkoitettu. Aktiivisille ikäihmisille?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Somen eläinvideoista oli juttua Hesarissa, jossa niitä arvosteltiin. Elämet saattavat olla sairaita jalostuksen vuoksi. Söpöinä pidetyt kohtaukset saattavat kertoa siitä, että eläin on kauhuissaan. Samahan saattaa koskea tanssivia mummoja!

En ole nähnyt tuota tätikekkalointimainosta. Harmillista!