maanantai 21. elokuuta 2023

Unboxing

Cafe Metsossa kaksi iäkästä naista joi kahvia ja jutteli Blockfestistä.

"Ei onneksi ollut sellasta meidän nuoruudessa."
"Oltais me sinne menty."
"Niin oltais."

Viime vuonna Blockfesteille ja sen oheistapahtumiin osallistui 80 000 henkilöä. Tampereen keskusta vilisi nytkin nuoria tyyppejä, jotka olivat mitä ilmeisemmin miettineet tarkkaan, miten pukeutua näyttääkseen erilaiselta, mutta kuitenkin samanlaiselta kuin muut. 

Instassa eräs räpistä pitävä perheenäiti kertoi, että oli kokenut olonsa festivaaleilla vaivaantuneeksi, jopa ei toivotuksi, vaikka rakastaakin tuota musiikkia ja käsittääkseni myös tutkii sitä yliopistossa.

Keskustelimme lukupiirissä sanasta unboxing ja sanoin, ettei suomen kielessä ole vastaavaa ilmausta. Minulle naureskeltiin. Toisaalta ei ainakaan yhtä sanaa. Laatikon avaaminenkaan ei vastaa unboxing-ilmaisua, sillä siihen kuuluu teippien repimisen ja laatikon avaamisen lisäksi myös tuotteen nostaminen laatikosta ja sen esitteleminen. Tällaisen sain! 
 
Laatikko avataan usein yhdellä kädellä, sillä toinen käsi tarvitaan tapahtuman kuvaamiseen. Avaamme kirjan, ikkunan, matkalaukun, oven, paiseen ja pahvilaatikon.  Tämmöisestä tänään avaudun.
 

5 kommenttia:

AuvoT kirjoitti...

Unboxing voisi olla availua. Aivan niinkuin auto on hyrysysy. Onkohan se sivistyssana? IS.fi tietää:

Sivistyssanat ovat toisista kielistä lainattuja, vierasperäisiä ja kirjakielisiä sanoja, jotka eivät ole täysin kotiutuneet suomen kieleen

Voisiko blogisti H kerjoittaa lastenkirjaan joululahjojen unboksaamisesta?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Aion ainakin unboxata lastenkirjalaatikon ja filmata tapahtuman.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Hassua, miten jostain niin tavallisesta kuin paketin purkaminen tehdään muotijuttu. Minä en tiennyt tätä, kävin vähän googlailemassa niin asia selvisi.
Ilman muuta teet unboxing-videon, jossa avaat Kuura-kirjalaatikon.

Anonyymi kirjoitti...

Tietenkin availet ja kuvaat sen 🥰

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ilman muuta!