maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kekkonen ja YYA-sopimus takaisin!

Kun astuin aamulla osaston henkilökunnan taukotiloihin, siellä keskusteltiin äänestämisestä. Puhuttiin jostain nolosta violettipaitaisesta, minulta meni hetki ennenkuin ymmärsin, että puhe oli Idols äänestyksestä. Puhuttiin sitten niistä toisistakin vaaleista. Mietin, minkälaista lie persujen terveyspolitiikka.

Olemme töissä hämmästelleet uutta terveydenhuoltolakia, joka astuu voimaan ihan pian, kukaan ei kuitenkaan tunnu tietävän mistä on kyse. Poliitikot voivat helposti luvata, että hoitopaikan saa valita ja että hoitooon tulee päästä tuossa tuokiossa, lisää resursseja sen sijaan ei anneta.

Muutosvaalit. Mikä muutos se on, että sen jälkeen kuin meistä tuli kansainvälisempiä ja suvaitsevaisempia on tarkoitus taantua taas sulkeutuneeksi ja umpi-isänmaalliseksi valtioksi. Suomalainen kaipaa karismaattista johtajaa: (mies)johtajan on oltava pönökkä, puhua kansanomaisesti, ei saa käyttää sivistyssanoja eikä pukeutua hienommin kuin äänestäjät. Kuten jo arvaattekin minuun ei Soinin viehätys pure. Halla-Aho muuten kuulemma haluaa maahanmuutto- ja eurooppaministeriksi.

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ystäväni Kelassa on vuosia valittanut poliitikkojen tapaa tehdä korvauksiin vaikuttavia lakeja ja asetuksia määräaikoihin kysymättä lainkaan sitä, onko käytännössä mahdollista saada esim. Kelan tietokoneohjelmia uudistettua määräaikaan mennessä niin, että uudet korvaukset voitaisiin maksaa. Mitään määrärahoja ei tietenkään anneta uusien työntekijöiden palkkaamiseen - eikä siitä sitä paitsi siinä vaiheessa olisi enää mitään hyötyäkään, koska uusilta työntekijöiltä menisi koko käytettävissä oleva aika vanhoihin ohjelmiin perehtymisessä.

Nimetön kirjoitti...

Ei Persuilla ole mitään terveyspolitiikkaa. Heidän ohjelmassaan vaan vastustaan kaikkia nykyisiä lakeja ja projekteja.

Ana kirjoitti...

Tietääkseni stand-up -koomikoiden ohjeissa sanotaan myös, että ei saa tälläytyä yleisöään hienommaksi ja että pitää puhua niin etei porukalta mee yli hilseen.

Ihan vain tuli mieleen.