torstai 28. huhtikuuta 2011

Pygmin kenkähuolet

Täytän tänään 55 vuotta. Sen kunniaksi pitäisi varmaan tehdä jotain dramaattista, mutta kun kaikki tyhmyydet on jo tehty. Vastaranta alkaa häämöttää. Vanhempani ovat urheilullisia ja terveitä, joten onhan se mahdollista, että tallaan täällä vielä pitkäänkin. Tai sitten en. Tämä on yhtä hieno oivallus kuin tämän päivän Aamulehden etusivun Nokia-analyysi: "Nokialle käy hyvin tai huonosti". Aamulehti tulee taatusti olemaan oikeassa.

Ostimme vanhempieni ja siskoni kanssa toiselle siskolleni syntymäpäivälahjaksi lahjakortin golfkauppaan. En ole maksanut lahjaa vielä äidilleni. Kyselin häneltä tilinumeroa, jotta voisin laittaa rahan hänen tililleen. Hän kehoitti olemaan maksamatta ja ostamaan sillä rahalla itselleni syntymäpäivälahjan. Entä kun tulee äitienpäivä, siirränkö taas rahan hänelle, hän voi sitten antaa sen toiselle siskolleni kun hänen syntymäpäivänsä tulee. Voisimme yhtä hyvin askarrella leikkirahan, jota sitten siirtelisimme edestakaisin.

Olen alkanut kutistua. Käytin ennen kenkiä numero 37, nyt tuo koko on minulle liian suuri. Löysin kivat sandaalit, pienin hyllyssä oleva koko oli 37. Kysyin myyjältä olisiko sandaaleja numeroa 36.
- Se koko loppuu heti. Niitä tulee vain kahdet.
Nyt en ymmärrä, en ole mikään kaupallisen alan asiantuntija, mutta jos jollekin on kysyntää niin eikö sitä sitten tilata? Lunta on paikoitellen vielä maassa, eikä sandaaleja enää saa. Me pygmitkin olemme varteenotettavia asiakkaita.

9 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Onnittelut syntsälle! Jos käyt Hgissä, Fredalla Bellissima myy vain isoja ja pieniä kokoja nättejä kenkiä. Oletan, että 36 on pieni.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos! Myyjä sanoi, että ihmisillä on nykyään isommat jalat kuin aiemmin. Kokoja on siis suurennettu. Jalkani ovat siis saman kokoiser kuin aiemminkin, ovat penteleet suurentaneet kenkiä.

Aikku kirjoitti...

Isojalkaisena löysin aina alesta kengät. Kukaan ei ostanut nelikymppisiä tai neliykkösiä. Nykyään lasten jalat on niin isoja, että teinit ostavat isot koot ennen kuin ehdin huomata, että vuodenaika on vaihtunut. Kesäkenkiä on turha mennä ostamaan kesällä, silloin on jo syys- ja talvikengät hyllyssä. Ja kesäkenkien myymättä jääneet koot eli nelikakkoset.

Ja onnea.

exme kirjoitti...

Kenkien ostaminen on ihan arvoitus. Talvikenkiä ei saanut enää maaliskuussa, kun lunta oli metrin verran maassa. Joka paikassa oli kesäkenkiä. Ja jos nyt jo loppuvat sandaalit kaupasta, mitä toukokuussa myydään?

En koskaan onnistu ostamaan kenkiä (kenkäni ovat 6-15 vuotta vanhoja), koska milloin tahansa kauppaan meneekin, siellä on jotain ihan käsittämätöntä vastassa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minua valistettiin: kauppa ostaa lajitelman, jossa on tietty määrä eri kokoja. Toisin sanoen jos kauppias haluaa tilataa kaksi paria sandaaleita numeroa 36 hän joutuu samalla tilaamaan myös muita kokoja.

Anonyymi kirjoitti...

Myös väärän kokoisena (41) joudun usein pettymään, kun kenkiä ei vain ole. Saman selityksen olen saanut kuin edellisetkin kirjoittajat. Kenkäkauppias on kyllä kohdallani menettänyt paljon rahaa ostamattomilla kengilläni. Jos on vähänkään kauniimmat tai seksikkäämmät kengät, niitä ei ole 39 suurempaa, läskipohja-mummokenkiä kyllä löytyy.

S kirjoitti...

Itselleni on ongalma löytää saappaita talvisin/syksyisin, kun pohkeet ovat muuta mallia kuin rimpat. Ei ole ei ole ei ole. Hermot paukkuu. Meikä painaa nilkkureissa juhlasta juhlaan, plääh.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olen selvästi iskenyt tärkeään aiheeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle on käynyt korkokenkäostosten kanssa ihan samoin (kokoni on 35-36). Mutta ehkä vielä käsittämättömämpää oli talvitakin kyseleminen Oulun Stockmannilta tammikuun loppupuolella "alennusmyynnistä" (enemmän normikauppoja kiertelevät tietysti huvittuvat: eihän tuolloin enää alennusmyyntejä ole tai ainakaan mitään ole enää jäljellä =D). Myyjä katsoi hoikkaa olemustani ja totesi rekkiä penkaistessaan, ettei pieniä kokoja enää ole. "Tule heinäkuussa uudestaan kyselemään." Anteeksi, milloin?! Luulin todellakin kuulleeni väärin. "Kyllä, heinäkuussa meille tulee seuraavan talven ensimmäiset mallistot." On se kumma, että talvella ei saa talvitakkeja o_O Toisaalta, ei kesälläkään saa bikinejä, nehän pitää ostaa jo maaalis-huhtikuussa. Halusin nimittäin yhtenä kesänä ostaa bikinit elokuun ensimmäisen viikon paahtavien helteiden aikaan ja toivon löytäväni alerekistä jotain mukavaa. Eipä löytynyt (pareja ainakaan), eikä löytynyt tietenkään oikealla hintaakaan yhdestäkään Oulun vaatekaupasta. Syysmallistot olivat kuulemma jo saapuneet.

-Anni