maanantai 29. elokuuta 2011

Liikutus

Minua pyydettiin jakamaan selvitys hämärästä Fingerporista. Se löytyy täältä.

Aloitin työt. Lomalla en ole ajanut polkupyörällä, se oli tahmea. Pihani puista tippuu klähmää, joka juuttuu tiukasti polkupyörän pintaan. Syyllinen on ilmeisesti lehmus. Pyöräily tuntui kuitenkin hämmästyttävän kevyeltä. Söin aamulla kananmunan leivän päällä, sillä selvisin yhteen saakka, tuolloin söin lounaan (kaalikeitto), aamun ensimmäiset kahvit join klo 13.30. Olen työn sankari.

Lukupiirimme kokoontui eilen. Tapaamme vuorotellen toistemme kodeissa (ihania koteja), emäntä saa valita luettavan kirjan. Kirjat ovat olleet hyvin erilaisia: kotimainen uutuusromaani, kanadalainen novellikokoelma, suomalainen nykydekkari...Olemme olleet hyvin erimielisiä teoksista, juoneet punaviiniä, syöneet hyvin. Sunnuntaina me kuusi naista istuimme tsehovilaisesti pihapuun alla.

Hesarissa kolme naista avautui nuoruuden aborteistaan, yksi teki sen nimettömänä, kaksi omalla nimellään ja kuvallaan. Abortti on lopulta suuri tabu. Yllättävän monesta asiasta ei puhuta, vaikka ne tapahtuvat useille.

Ystäväni, gynekologi kertoi naisesta, joka synnytti ja oli sovittu, että hän luopuu lapsestaan ja se adoptoidaan. Nainen oli virkannut vauvalle vaatteet, jotka halusi pukea vastasyntyneen ylle, ennenkuin lapsi vietiin pois. Lapsen kannalta tuo luopuminen oli suurinta rakkautta mitä saattaa olla. Minua alkaa taas itkettää kun kirjoitan tätä.


Ei kommentteja: