torstai 5. heinäkuuta 2012

Addiktio

Olen kehittänyt vaikean riippuvuuden mansikoihin. Ostan päivittäin vähintään litran tuokkosen noita makeita, vetisiä epähedelmiä. Syön niitä niin paljon kerrallaan, että minulle tulee huono olo. Vaihtelen mansikoiden ostopaikkoja, sillä minua nolottaa ostaa niitä joka päivä.

Työpisteeni on melko etäällä tilasta, jossa pidetään aamumeeting. Tarkistin tänään, että päästäkseni perille, minun on loikittava sairaalan käytäviä 290 m ja että tuossa liikunnassa kuluu 18 kcal. Ruokalaan on todennäköisesti kymmenisen metriä lyhyempi matka (en ole tarkastanut). Ruokailureissuun kuluu siis 34 kcal (arvio), viikossa 170 kcal, kuukaudessa 680 kcal ja vuodessa kokonaista 6800 kcal (arvelen olevani pari kuukautta vuodesta poissa työpaikaltani). Tästä johtuen saan syödä roskaruokaa puolikkaan pitsan verran kuukaudessa lihomatta! Kiitos rakas työnantajani! (Älkää vaan sanoko, että olen laskenut väärin)

Tänään saan nauttia ohjelmasta Kymmenen kirjaa vallasta. Ohjelmassa kolme henkilöä istuu pyöreän pöydän ympärillä ja keskustelee kirjasta, jota en ole lukenut (tämän iltaisen toki olen). Ohjelma on usein vähän tylsä ja rauhoittaa minut unten maille kuin iltasatu lapsen.

Jostain kumman syystä minua ärsyttää viikonloppupäivystys eniten sitä edeltävänä sunnuntaina. Huomenna päivystän ja samaten lauantaina. Tosin taas kerran  uuteen elämänasenteeseeni kuuluu päivä kerrallaan eläminen. Tänään en siis edes tiedä päivystäväni huomenna.

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Mä olin nuorena naapurin apuna mansikoita poimimassa mansikkapalkalla. Sain illalla ISON ämpärillisen mansikoita, jotka söimme kahdestaan sisareni kanssa välittömästi. Seuraavan poimintapäivän iltana naapuri totesi, että sano sitten vain heti, kun se eilinen mansikkaämpärillinen loppuu, niin saatte uusia... En kehdannut sanoa, että ne loppuivat jo. Yöunista kyllä ei meinannut tulla mitään, kun rampattiin hyysikässä vuorotellen siskon kanssa koko yö pissillä.

Unknown kirjoitti...

Ei mansikoita VOI syödä liikaa, tosin, välillä tulee ihan ötlö olo, kun liikaa popsii...

Sari kirjoitti...

Kyllä mansikoita voi syödä liikaa!! Olin nuorena mansikan poiminnassa Ruotsissa ja kyllä sinä kesänä sai tarpeekseen!
Ihmettelen, Heidi, miksi sinua nolottaa käydä ostoksilla samalla myyjällä. Sehän on juuri päinvastoin, kauppias/myyjät tykkää kun saavat kanta-asikkaan. Empä usko et kukaan ajattelee, et voi vitsi, nyt toi tulee taas ostaan meiltä mansikoita :)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kyllä se myyjä arvaa, että tuolla on vaikea mansikkariippuvuus. Siksi on vaihdeltava ostopaikkoja.