torstai 17. lokakuuta 2013

Rysselissä

Lentokone pysyi taas vaivoin ilmassa ja tulikin hyppien alas, mutta onneksi kuitenkin oikeassa kohteessa,  Brysselissä. Suuntasin lentoasemalta junaan ja kohti pohjoista asemaa, josta olisi matkaa hotellille vain 400 metriä, mutta mihin suuntaan? Informaatiotiskillä neuvoivat menemään metrolla, jolla siirryin sen 400 m ja heti edessäni pimeässä ja vesisateessa siinsi hotellin kyltti. Metroasema ei ollut kovin miellyttävä paikka, siellä oli vähän väkeä ja nekin pelottavan näköisiä murhaajakandidaatteja kaikki.

Illallisella verkostouduin: vastapäätäni istui mies Genovasta, joka oli käynyt 80-luvulla Suomessa. Toisella puolellani söi nainen Englannista ja toisella Portugalista. Vain Suomi ja Norja olivat käyttäneet julkisia kulkuneuvoja, muut olivat ajaneet taksilla lentokentältä hotellille tuhlaten kansainvälisen yhdistyksemme varoja. Norjalainen ei ollut lukenut Knausgårdia, mutta kuullut kirjojen herättämän kohun.

Seuraavaksi vuorossa on kokouspaikalle suunnistaminen. Pitänee päivittää silmälasit, sillä en näe lukea kanupungin karttaa.

2 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Viime viikolla olin minäkin Brysselissä. Matkustin junalla lentoasemalta keskustaan ja sieltä metrolla hotellille. B:ssä käytin metroa tai kävelin ja takaisin lentokentälle julkisilla. Mahdollisimman vähin kustannuksin - näinhän se työehtosopimuskin sanoo.

Unknown kirjoitti...

Onneks ei tipahtannu, tälläkää kertaa. :)