keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Röyslääjä

Sain tänään kutsun kummipojan lakkiaisiin. En edes kuulu kirkkoon, mutta minusta vaan siitä huolimatta tehtiin kummi. Pappi kysyi mihin seurakuntaan kuulun ja minä vastasin "Muuramen seurakuntaan". Millainen ihminen valehtelee papille päin naamaa? Ristiäiset pidettiin rantakalliolla. Kummipojan rannetta kiersi kultaketju, sillä muuten häntä ei saattanut erottaa kaksoisveljestään. Olen ollut maailman huonoin kummi, mutta mitä muuta voi odottaa papille valheita syytävästä pakanasta.

Ristimisen jälkeen pappi joi lasin kuohuviiniä ja poltti sikarin. Kummipojalle ja hänen veljelleen istutettiin tammet. Illalla saunottiin ja juotiin olutta. Ne olivat parhaat ristiäiset, joissa olen koskaan ollut. 

Olin tänäänkin myöhään töissä sillä tein aputytön hommia päivystyksessä. Päivystykseen oli tulossa traumapotilas. Häntä vastassa oli yli kymmenen ihmistä: neurokirurgi, thoraxkirurgi, ortopedi, anestesialääkäri, ehkä muunkin alan erikoislääkäreitä, hoitajia. Ajatella, että nuo kaikki hienot ammattilaiset odottivat yhtä ihmistä. Ihan tavallista ihmistä: floristia, elinkeinoasiamiestä, työtöntä, nuohoojaa tai röyslääjää (älkää kysykö mikä on röyslääjä). On se vaan hienoa. Siinä totisesti saa katetta maksamilleen veroille.

10 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Siis todella! Katetta verovaroille.

Vaikka olen täällä ennenkin meuhkannut, että kannatan pääasiassa akupunktiota ja muita hiukan kokonaisvaltaisempia hoitomuotoja - sic - niin olen kyllä ikuisesti kiitollinen siitä, miten nopeasti pääsin leikkaukseen viime kesänä. (Ei kun siis 2012.)

Kiitos. Kiitos. Kiitos.

Arttorius kirjoitti...

Amen, tuo viimeinen kappale.

Arttorius kirjoitti...

(Ja halleluuja kaikki muu.)

Karenina Unska kirjoitti...

Ihanaa, että me röyslääjätkin saamme näin hyvää palvelua. Yksi päivän parhaista uutisista.

Nimetön kirjoitti...

Senkin :-) Nyt pitää etsiä kirrrrja. Kaikki linkit antamastasi ammatista johtavat blogiisi.

Mullapas ei ole kummilasta ollenkaan, kummikoira vain.

t. Minna

Nimetön kirjoitti...

Olet siis valekummi. :) hahah! Aika hauska stoori.
Kymmenen specialistia odottamassa potilasta, siinä oikein korostuu suomalaisen terveydenhuollon upeus!! Hienoa työtä teet(te)!!

Nimetön kirjoitti...

Niin, jotenkin aina vetää hiljaiseksi. Onneksi ihmiset tosipaikan tullen toimivat asiallisesti ja tehokkaasti, vaikka mutkutusta löysempinä hetkinä aina jonkin verran on(itsekin th-alalla).

Nimetön kirjoitti...

Heh, päivän naurut sain tuosta kummihommasta. Minultakin joskus kauan sitten kysyttiin seurakuntaani, en muistanut sitä, arvasin jonkun läheltä liippaavan kaupunginosan mukaaan. Enää en kuulu kirkkoon, kukahan minä nykyisin olisin... Viraltapantu kummi? Vai saako ikuisesti olla kummi, kun on kerran ollut kunnon kristitty.

Kuinkahan moni kummi kasvattaa aktiivisesti kummilastaan muuten kuin hienojen lahjapakettien merkeissä?

Katselin yksi päivä kaukaa Pirkanmaalla tapahtunutta onnettomuutta, satuin näkemään paloautot, ainakin neljä, ambulanssin ja medihelin ilmassa. Ajettelin tätä samaa, kyllä tässä yhteiskunnassa on hyvä olla. Eksyneitä haetaan helikopterien ja sukeltajien voimin.

Nimetön kirjoitti...

Hienosti tiivistetty, vetää sanattomaksi. Kiitos.

Åboriginal

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kivaa saada näin paljon palautetta!