lauantai 6. kesäkuuta 2015

Herräilen hittaasti

Asuin Kuopiossa oikein hotellissa. Huone oli karu, sänkykin vain yhdelle ihmiselle, tosin yksinhän siinä nukuinkin. Hotellilakanat olivat jotenkin tanakammat ja liukkaammat kuin omat lakanani ja niissä oli vähemmän kissankarvoja. Oli hiljaista ja nukutti hyvin, kuuteen asti. Siinä vaiheessa aikaisilla ylösnousuilla rääkätty kehoni vaati ylös nousemista, mutta taistelin vastaan aina puoli kahdeksaan saakka.

Hotellin respan nuori mies totesi hotelliin kirjautuessani "Pittää antaa avvain niin piäset paremmin huoneesees". Aamulla sama mies sanoi "Herräilee hittaasti tämä kone".

VB-valokuvakeskuksessa avattiin valokuvanäyttely "A groovy kind of life", joka esitteli keräilijä Mark Haywardin kuvia 1940-luvulta 1980-luvulle. Malleina olivat rock- ja pop-tähdet ja eräät näyttelijät kuten Marilyn Monroe ja Brigitte Bardot. Siinä vaiheessa kun saavuimme paikalle oli roseviini loppunut ja litkimme marjamehua ja palelimme gallerian pihalla. Avajaiset avasi Jake Nyman, joka näytti nukkuvan musiikkiesityksen ajan. Kuvia näin vain vilaukselta, sillä ihmisiä oli niin paljon, että kaikki kompastelivat toisiinsa. E istui tyynesti tuolilla museon eteisaulan nurkassa.

Kävimme ennen avajaisia ostoskeskuksen galleriassa ihailemassa Beatles-keräilijän levy- yms. kokoelmaa. Kosketin Ringon takanreunusta ja sormenpäitäni kihelmöi vieläkin.  Elämäni on tästä eteenpäin pelkkää menestystä: minulla on pieni ikonikortti (siunaamaton, sain ortodoksikaverilta), onnennaru (buddhalaismunkin siunaama, sain ystävältä, joka ei ole buddhalainen) ja nyt sormenpäissäni on molekyylejä Ringon takanreunuksesta.

Kuuntelimme illan päätteeksi bändejä Kummisedässä.

Kuopio oli sievä, mutta hiljainen. Jalankulkijat seisoivat punaisissa valoissa, vaikka autoja ei näkynyt missään. Vingutin museokorttiani Kuopion museossa ja Korttelimuseossa. Entinen appeni oli Piretan mallimestari ja Kuopion museossa oli esillä Piretan vaatteita vuosien varrelta. Sain tehtaan näytekappaleita silloin kun tehdas vielä toimi.

Alla kuva viehättävästä akateemisesta rakennuksesta, jossa aloitin lääketieteen opiskeluni.Talo oli nimeltään Työn kulma eli kansanomaisesti Rupla.


Ei kommentteja: