lauantai 20. elokuuta 2022

Säkkijärven polkka oisi tullut halvemmaks

Kävelin illalla Laukontorille ja ostin jäätelön. Ratinassa järjestetään Blockfest, joten meno oli sen mukainen. Ei minulle, kiitos. Enemmänkin pääministerin juttu. 

Nyt kun olen lukenut kymmeniä somekommentteja Marinin biletyksestä (olisin voinut käyttää aikani hyödyllisemminkin), niin minulle on tullut mieleen, että keskeistä oli se, että Marin osoittautui seksuaaliseksi olennoksi. Hän ei ole pelkästään pääministeri, äiti ja vaimo. Tätä asiaa pohti Instassa mm. Inari Niemi.

Olin epäillyt, että Marin on robotti, mutta hän osoittautuikin ihmiseksi.

Kun paheksumme sitä, että Marin jätti Suomen pärjäämään yksin, katsomme samalla kieroon sitä, että lapsi oli isänsä kanssa (tämä on oletus) ja että äiti keikutti itseään kännykkäkameran edessä. 

Nuhruinen video levisi laajemmalle kuin olisi pitänyt.

Pääministerin olisi kannattanut pukeutua Pirkanmaan pukuun ja tanssia polkkaa Paavo Väyrysen kanssa. 



7 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Setämiehet iltalehdissä ovat innolla haaskalla. Marin vastasi hienosti tiedotustilaisuudessa, kuten hänellä on tapana. Hänen ei tarvitse toimittajille luvata mitään eikä katua julkisesti. Silti toivoisin, hänen itsensä takia, että hän jatkossa paremmin suojaisi itseään vastaavilta tapahtumilta. Onhan hän hyvä ja fiksu pääministeri ja poliitikko. Toivon hänelle pitkää uraa sekä pääministerinä että kansanedustajana.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa. Minä taas mietin tykönäni, miksi kukaan neljäkymppinen ihminen (kyllä, pääministeri täyttää tänä vuonna jo 37 vuotta, vaikkei sitä hänen ulkoisesta habituksestaan ehkä uskoisikaan) yhä haluaa - tai jaksaa - bailata ja bilettää itseään kymmenisen vuotta nuorempien porukoissa. Äkkiseltään voisi ajatella, että elämäntilanteet ovat niin erilaisia, ettei mitään yhteistä oikein ole.

Ihmettelen myös tätä viehtymystä viihdetaiteilijoihin, stylisteihin ja someinfluenssereihin. Mitä tapahtui Sannan entiselle ystäväpiirille, opiskelukavereille tms? Kai sellaisiakin kuitenkin on (oli)?

Vaan kyllähän maailmaan ihmetystä mahtuu. Kuten myös laulua, tanssia ja selfieitäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma on se, että pääministeri oli humalassa työaikana. Vapaa-aikanaan tehköön mitä haluaa. Kun muistelee, miksi esim. Kanerva, Paatero ja Kulmuni erosivat ministerin tehtävistään tuntuu heidän tekosensa pieniltä Marinin tekoon verrattuna. Harkintakyky petti.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minäkin ihmettelen viehtymystä noihin biletyspiireihin, mutta en toisaalta tunne noita ihmisiä, joten vaikea sanoa.

Kun pääministerin työaika on 24 t/vrk vuoden jokaisena päivänä (lukuunottamatta loma-aikaa) niin arvelen, että alkoholittomuuteen pääsi ainoastaan Johannes Virolainen. Voisin vannoa, että kaikki pääministerit ja presidentit ovat olleet humalassa työaikana kun yötkin lasketaan mukaan (lukuunottamatta sitä Virolaista), mutta se ei ole näkynyt äänestäjille.

Haluaisin hänen jatkavan pääministerinä, mutta se ei ole (onneksi) minun vallassani.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Katsoin haastattelutunnin ja minua huolestuttaa se, että Marin ei pysty yhtään näkemään vikaa omassa käyttäytymisessään.
Sauli Niinistö mietti pitkään, ryhtyykö hakemaan presidentin virkaa, koska tiesi, mitä nuhteettomuutta se vaatii. Marin korostaa sitä, että hän ei kunniota pääministeri-instituutiota vaan haluaa ravistella sitä. Hän on itse käyttänyt somea hyväkseen imagon luomisessa, mistä minulle tulee mieleen Trump twiittauksineen. Arvostan vähempää someilua ja vakaampaa imagoa.
Olen hämmästynyt ja huolestunut siitä, että Marin tuon ikäisenä nauttii tuollaisesta teinimäisestä (entisajan, ei nykyteinien) vapaa-ajan vietosta. Luotan enemmän sellaisiin päättäjiin, jotka lukevat (heh, tietenkin).
Nyt on kovasti korostettu sitä, että pääministerin pitää saada elää, kuten muutkin ikäisensä. En usko, että kovin moni vähän alle nelikymppinen, työn raskauttama virkaäiti tai isä, "juhlii" nyt esiin tulleella tavalla itseään nuoremmassa sinkkuporukassa.
Ehkä Marin on vielä liian kypsymätön pääministerin vaativaan tehtävään, mikä alkaa näkyä hänessä sillä tavalla, että hän kaipaa rennompiin nuoruuden päiviin. Ruben Stiller lausui radio-ohjelmassaan Marinille Eino Leinon runon "Haihtuvi nuoruus...". Hän lausui sen omalla lämpimän ironisella tyylillään, mikä vain Stilleriltä onnistuu, kepeästi, mutta samalla painavasti.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minua on vaivannut se, ettei mikään oikein tunnu koskevan Mariniin. Siksi sanoinkin, että olen epäillyt hänen olevan robotti. En voinut katsoa sitä tiedotustilaisuutta.

Ehkä vain haaveilen, että nainen voisi olla sellainen huippupoliitikko, joka ei ala itkeä ja eroa heti kun joku vähän arvostelee. Minä ottaisin kaiken niin henkilökohtaisesti.

Kaikesta huolimatta hän on mielestäni pärjännyt tähän asti varsin hyvin. Ensi keväänä suosio sitten mitataan.

Siitä lukemisesta tulee mieleen Paavo Väyrynen ja hänen Dostojevskinsä. Pääministerillä ei ehkä ole aikaa lukea kaunokirjallisuutta, kun työlukemista on niin paljon.

Pääministeri on varmasti kaikkien julkkisten mielestä kiinnostava ainakin niin kauan kun on pääministeri.

Anonyymi kirjoitti...

"Pääministerin olisi kannattanut pukeutua Pirkanmaan pukuun ja tanssia polkkaa Paavo Väyrysen kanssa" - Tanhuava pariskunta pave ja sanna kyllä räjäyttäisi potin somessa, get over it, boomer.

ICT-ukkeli