keskiviikko 17. elokuuta 2022

Helsinkiin ja takaisin

Teen lähtöä Helsinkiin. Sää on mitä on: Ensin ei sada viikkokausiin ja sitten luonto yrittää pusertaa kaiken veden kerralla. 

Otava järjestää tänään perinteiset kesäiset pihajuhlat. Oletan, ettei minua jakossa kutsuta, joten aion tarttua tilaisuuteen ja juoda kuoharia itseäni fiksummassa seurassa. Käyn samalla Anssi Kasitonnin näyttelyssä Helsingin taidehallissa. Nyt varastan erään kirjailijakaverini vitsin: Kun ei ole varaa Anssi Kasitonniin niin joutuu ostamaan Riitta Nelimarkkaa. Jotensakin näin se meni.  

WSOY järjestää influenssereille vuoden kestävän kirjoituskurssin. Joku esitteli somessa kustantamon logolla varustettua muistikirjaa. Opettajana toimii erinomainen Taija Tuominen. Tavoitteena on kirjan kirjoittaminen (näin oletan). Kun vaikkapa Miisa Nuorgamilla on Instassa 31 000 seuraajaa, niin onhan siinä paljon potentiaalisia lukijoita. Joku myisi äitinsä moisesta mahdollisuudesta.

On hyvä muistaa, että olen monessa suhteessa etuoikeutettu. Ei siellä Helsingissä ehkä edes sada.

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minä kävin eilen Helsingissä. Amos Rexissä on upea näyttely Maanala, mutta harmikseni kiinni tiistaisin. Temmoin ovea, kunnes huomasin pikku tekstin aukioloajoista. Miksi tiistaisin, kun muut on kiinni maanantaisin? Tämä näyttely on enää muutaman päivän. Kävin sitten Kiasmassa, sielläkin osa näyttelyistä tosi kinnostavia.
Toivotan mukavia pihajuhlia ym kivaa!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minäkin olen kerran törmännyt tuohon Amos Rexin suljettuun oveen. Minä kävin tällä kertaa Helsingin taidehallissa ja HAM:ssa.