torstai 23. toukokuuta 2024

Hukka

Olen tuhlannut aikaani katsomalla Taskmaster UK -kilpailua. 

Olin joskus koulutuksessa, jossa arvioitiin mistä hukka työssä koostuu. Lääkärin työssä tosi monesta turhasta työtehtävästä, mutta ei siitä sen enempää. 

Elämässä sitä vasta hukkaa onkin: Taskmaster UK, Insta, sohvalla makaaminen, kaupoissa kiertely, kännykkäkuvat viherkasveista, selfiet, ryhmäselfiet, ikkunakurkkujen kasvatus, kasvonaamiot ja murehtiminen.  Varsinkin murehtiminen. 

Sanoin kampaajalleni, että ihmettelen miksi vanhat ystäväni suostuvat vielä tapaamaan minua. Olen kyyninen ja pessimistinen akka. Sitten sanoin, että unohdin, ettei tämä olekaan terapiaistunto, vaan tarkoitus on leikata hiukset. Kampaaja sanoi, että kampaamokäynnin voi saada terapialla tai ilman. Jos sen haluaa ilman, laitetaan asiakkaan suu teipillä kiinni. 

Kyynisyys tulee esille optimististen ihmisten seurassa. Tulee sellainen olo, että pitää tasata. Jos tapaan pessimistin, alan tuoda esiin positiivisia puolia kaikesta.  Tasaus toimii siinäkin.

Nyt kun olen katsonut lähes kaikki jaksot Taskmaster UK kaudesta 10, tajuan, että kilpailijoilla on roolit: kiva mies, nokkela nuori mies, joka tuo samalla sen etnisen tuulahduksen ja sukupuolen moninaisuuden lakatuilla kynsillään, kansanmies, naisellinen, hupsu nainen ja reteä pärjäävä nainen, joka on samalla raskaana oleva nainen. Ihmisestä on moneksi, naisesta varsinkin.

Nyt menen lämmittämään eilistä lounasruokaa, ettei tule ruokahävikkiä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hesarissa oli juttu parturista, jolle voi varata ns. hiljaisen ajan: ”Hiustenleikkaus ilman puhetta. Mallineuvottelun jälkeen saat olla omissa oloissasi, ladata akkuja ja rentoutua”, kuuluu palvelulupaus.

Hauskin asiakas on ollut rouva (ilmeisesti jutun "parturi" leikkaa myös naisten hiuksia eli tekee siis kampaajan hommiakin), joka oli luullut, että etukäteen tilattu hiljaisuus koskee vain palvelun tarjoajaa, ei asiakasta itseään. Hän oli kai ajatellut, että kerrankin saa puhua keskeytyksettä niin paljon kuin vain hiustenleikkuun aikana ehtii!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Junissakin on nykyään hiljainen osasto (extra-luokka). En tiedä miten hyvin sitä hiljaisuutta kunnioitetaan.

Anitta kirjoitti...

Junissa hiljaisuutta kunnioitetaan välillä huonosti. Tarjoan itselleni usein tätä luksusta eli hiljaisuutta, että saan luurit korvissa kuunnella sitä mitä haluan.