keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Täydellinen pipo

Etsin täydellistä pipoa. Ostin harmaan paksun neulemyssyn ja olin varsin tyytyväinen. Puin myssyn päähäni ja sulloin pyöräilykypärän päällimmäiseksi. Kypärän hihna ei millään meinannut ylettyä kiinni, kurkkua kuristi, kaulasuonteni verenkierto tyrehtyi ja pyörryin eteisen lattialle. Hengenpelastajakissa Kerttu ryntäsi avaamaan hihnan ja tulin tajuihini. Ehdin nähdä peilistä naisen, jonka valtavaa päätä koristi pikkuruinen korkealla keikkuva harmaa kypärä.

Seuraava ostos oli musta ohut yksinkertainen pipo, joka mahtui erinomaisesti kypärän alle. Ilman kypärää myssy hivuttautui hiljalleen ylös kohti taivaankantta. Päälaellani sojotti tyhjä suippo uloke.Näytin Smurffilta.

Viimeinen ostokseni on Stockmannilta, maksoi neulepipoksi kohtalaisen paljon. Kysyin myyjältä, miksi hinta oli korkeampi kuin muissa myssyissä. Hattu on neulottu osittain opossumista. Oliko ostokseni eettisesti arveluttava? Pitikö söpö otus tappaa pipon vuoksi? Myssy oli laivattu tänne Uudesta Seelannista asti. Kadotan sen viimeistään uutena vuotena.

Ostin huomiseksi junaliput Helsinkiin. Lippuautomaatin kosketusnäyttö vaati juuri sen oikean kosketuksen. Sain liput viiden minuutin ähräyksen jälkeen. Aion tehdä Pekka Haavistosta presidentin katsomalla Kansallisteatterissa näytelmän Pikkujättiläinen. Maksan lipusta viisi euroa enemmän kuin hinta normaalisti on ja sillä vitosella Haavistosta tulee seuraava presidenttimme. Suomesta tulee suvaitsevainen, valoisa, leppoisa ja auvoisa pieni maa.

Kuvassa potilaalta saamani yrtti. Yritän veikata kuinka kauan pystyn pitämään se hengissä (siis kasvin).

2 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Uusiseelantilaisittain opossumituotteiden osto on hyvinkin eettistä. Opossumi on yksi niistä saarille tuoduista elikoista, joilla ei ole luontaisia vihollisia saarivaltion kotoperäisessä faunassa, ja ne pystyisivät ilman ihmisinterventiota luultavasti tappamaan sukupuuttoon esim. söpön kiwi-linnun, ja muutakin riesaa niistä siellä on. Opossumin karva on muuten ontto, ja siksi siitä neulotut tuotteet ovat ekstralämpimiä, joten sikälikin hyvän ostoksen teit.

Toinen juttu on tietysti se, että onko järkeä rahdata pipoja toiselta puolelta maapalloa, mutta se taitaa olla aika pisara meressä, kun vertaa erilaisten ylikansallisten yhtiöiden normitoimintaan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olen huojentunut. Onttokarvainen pipo on lämmin, mutta ei liian ja jostain syystä se pitää hyvin vettä (tärkeä ominaisuus talvella).