maanantai 28. tammikuuta 2013

Jaxuhali
Sami,  mun avokki lähti poikien kans kaljoille ja konttas kotiin vasta aamulla. Se haisi alkkomahoolille. Mä laitoin paitulin päälle ja kenkulit jalkaan ja lähdin äipän luo. Äippä antoi mulle ihkun ison jaxuhalin. Avokin ja mun rakkauspakkaus heitti kärrynpyörää mun masussa. 

Tää on ollut haasteellinen vuosi: isäntä on käynyt öpauttirallaa kolme kertaa kuussa työmatkalla, töissä on ollut yhtä breinstormausta vaikka resurssit on ollut vähäset ja sit on tää masuasukki ja häiden järkkäys. Isäntä ei tajuu minkälainen ongelmatiikka häitten järkkäämiseen liittyy, kun sillä nää on vasta ekat. Ne oli haasteellisia suhteita ne mun aiemmat, nyt meil on isännän kanssa niin samat ajatukset kaikesta, että se on sitä parhautta se.

Pitää hakee kotoo mun läpänderoos ja lähtee kuunteleen pomon kalvosulkeisia. Kohta mä jään äippälomalle ja sit elämä onkin yhtä tissittelyy. Pitäskö hakee lekurilta saikkua niin ehtis järkkäileen häitä. 

Kyllä mä aina niin voimaannun äipän haleista. 

24 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Heii..! Se on ÄIPPÄLOMA =)=)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos. Tein korjauksen.

Neo kirjoitti...

Minuu kun ärsyttää Hesari, niin ärsyynnyn eniten siitä, että vastauksia kerättiin vain kyseisen toimittajan Facebook-ystäviltä ja sitten ne julistettiin virallisesti valtakunnan ärsyttävimmiksi sanoiksi. Se on huutava vääryys. :D

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minusta jaxuhali on paikkansa nykyhetken ärsyttävimpänä sanana ansainnut!

Neo kirjoitti...

Niin minustakin, mutta kun unohdin julistustapaärsyltäni mainita. :)

Arttorius kirjoitti...

Ahhahaha, loistava!

Arttorius kirjoitti...

Eikö siinä listassa ollut sanaa elikkä? Ei tainnut olla. Se on yksi typerimmistä ja tuo eittämättä mieleen juntin, joka lauseensa alkaa sanalla elikkä.

Annelie kirjoitti...

Siis voi vinde, eihän tota pysty aikusten oikeesti ees lukemaan ilman oxua.

Unknown kirjoitti...

Murrrrrrrrrr.
*Syvä huokaus*

Nollavaimo kirjoitti...

Mulla taas sana "parhautta" aiheuttaa karvatuppien ojentelua. Hrrr.

Anonyymi kirjoitti...

Juurikin näin!
Mut nyt ois ihan parhautta lähtee Thaimaaseen lomalle, paljonkohan se kustantais?

Olen varmaan vanhanaikainen, mutta minua ärsyttää suunnattomasti kustantaa -sanan käyttö maksamisen synonyymina. Siis onhan se maksaa, mutta minusta eri merkityksessä kuin olla jonkin hintainen. Ollut myös Hesarissa.

Tillman kirjoitti...

Koulutuksessa konsultti sanoi, että tämä tämmöinen kahdenpäivän seminaari voimaannuttaa teidä kohtamaan taas arkipäivän.

Ajattelin, että tuskin tästä muuta seuraa, kun että päästään taas kokoustamaan.

Työelämässä näitä ärsyttäviä uussanoja viljellään usein niin paljon, että tilaisuuksissa voi pelata yksikseen hevonpaska-bingoa, mikä sana minusta taas on raikas ja aidosti uustuotantoa.

Jaxuhali on minusta kuietnkin selvä voittaja

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Aikuisten oikeesti on kyllä kova, samaten kokoustaminen. Inhoan myös jonkun asian jalkauttamista. Hevonpaskabingo onnistuu hyvin esimieskoulutuksessa. Nyt huomasin, että ihku pitäisikin olla ihqu, mutta menköön näin. Elikkä löytyi listasta, mutta, sen sijoittaminen ei noin lyhyessä ajassa kirjoitettuun tekstiin onnistunut vaivatta.

Tiina kirjoitti...

Eikös läpändeerosta ennemminkin heitetä kuin haetaan kotoa? Läppää, juu nou.

Lasse kirjoitti...

Itse ärsyynnyn sanajärjestyksen kääntämisestä kera-sanaa käytettäessä. 'Kera kerman' - miksei 'kerman kera'? Kas kun ei sanota: 'Sisällä auton istui mies'.

'Julistustapaärsy' (viides kommentti)sen sijaan on loistava sana!

AuvoT kirjoitti...

Minä en kyllä voi sietää "lekuria". Hyvä että pystyin sen tähän kirjoittamaan... ihme että blogisti H sen kehtasi kirjoittaa vaikka on itse.

Englanniksi on psykiatri hauskasti "shrink". Se ei aiheuta samanlaista vilunväristystä kun ei ole äidinkieli.

Unknown kirjoitti...

Mun mielestä taasen sana lekuri on tavallaan hellittelysana, jota käytetään tutummasta lääkäristä. :)

Mun kielenkäyttöö se tuli sen myötä, kun useempi lääkäri itte sitä käytti. :)

xx

Enkunalma kirjoitti...

Kohta 15 vuotta ulkomailla asuneena mina kuulen sanoja joita en pysty hyvaksymaan (josko se ketaan huolettaa on kyseenalaista) ja pahin niista on TUUNAUS!!

Unknown kirjoitti...

Niin, piti kysyä jo edellises kommentis mut unohin.

Mitä mieltä blogin pitäjä itte on sanasta lekuri?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Lekuri on ihan hyvä.

Ana kirjoitti...

Tää ei varmaan ollut hesarin listalla, mutta mua ärsyttää sanan 'seksikäs' käyttäminen jossain ihan muussa kuin perusmerkityksessään. Jos yritetään sanoa 'trendikäs' niin voi sen ihan sanoa semmoisenaan. Sekundääri-seksikäs on sitäpaittee jo ihan OUT. Epäseksikäs!

Anonyymi kirjoitti...

Minua ärsyttää, kun jostakin H&M paidasta puhutaan sen kotiuttamisesta ja ottamisesta luottovaatteeksi. Vielä kerrotaan sen arvosta,vaikka hinta on käyttökelpoinen sana. Sitten parin vuoden kuluttua se onkin peräti klassikkovaate.
Birgitta

omppu kirjoitti...

Entäs sitten handlata tai benchmarkata? Vitutuskäyrä nousee välittömästi kun kuulen jommankumman!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Koska en ole kaupallisella alalla niin handlaukset eivät ole hallussani. Zepalle: seksikkään lisäksi on mediaseksikäs levinnyt viruksen tavoin.