lauantai 28. heinäkuuta 2018

Kuunpimennys Frankfurt Oderissa

Näimme kuunpimennyksen. Kun maa alkoi väistyä kuun edestä, näytti kuu mustalla taivaalla roikkuvalta kultaiselta joulukuusenkoristeelta.

Suihkun jälkeen pysyy raikkaana niin kauan kuin ei liikahda mihinkään, mutta jo kahvin keittäminen tuo iholle tahmean hien ja mekko tarttuu selkänahkaan. Kävelyn jälkeen suihkuttelen jalkojani kylmällä vedellä ja haaveilen jääpala-astiasta, jonne jalkani upottaa.

Roskaongelma on ratkennut, roskalaarit sijaitsevat kadun varrella viereisessä korttelissa. Roskiksien ympärillä roikkuvat jämerät ketjut, jotka on suljettu roska-astioiden ympärille riippulukoilla.

Puolalaisesta Lidlistä löytyy kattava alkoholitarjonta. Paistopisteessä saa osittain samoja tuotteita kuin Tampereelta, mutta pientä variaatiotakin on havaittavissa mm. jonkinlaisia piiraita, joita en ole nähnyt aiemmin. En vielä tohtinut ostaa.

Elämäni pyörii nyt tässä lähellä ja tekemäni päätökset koskevat sellaisia vaikeita asioita kuten missä syödä lounasta tai mitä ostaa ruokakaupasta. Kaivelin tänään tiedostojani (sijaitsevat päässäni) ja muistin vielä töissä käyttämäni pin-koodit.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Olen vertaillut Lidlejä. Portugalissa litukassa oli Fazerin paistopiste. Sieltä löytyi myös leivän siivutin, joka olisi kiva myös Suomessa. Meidän Lidlin paitopisteestä saa turos taskoja (rahkatasku, unkarilainen perinneleivonnainen) ja pastel del natoja (portugalilainen perinneleivos). Portugalin tai Unkarin litukoista ei saanut kumminkaan karjalanpiirakoita. Niin väärin.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Mukavalta kuullostaa sun lomailu!!

Mä en vuosiloman jälkeen meinannut millään muistaa kaikkia salasanoja, se oli ekana päivänä yhtä tuskaa. ;D