maanantai 30. heinäkuuta 2018

Lämpenevää Frankfurt Oderissa

Vanha ystäväni M tuli käymään Frankfurt Oderissa. Kävelimme eräälle basaarille Slubicessa sekä 1900 -luvun alussa rakennetulle stadionille, jossa jalkojenhoitajani arveli Hitlerinkin käyneen. Stadionilla sijaitsee ilmainen maauimala.

Olin käynyt jo aiemmin pienemmässä basaarissa, joka muistutti toria, tällä suuremmalla basaarilla myytiin vähemmän elintarvikkeita (tosin niitäkin oli kaupan), pääasiallisia artikkeleita olivat halvat hellevaatteet ja tupakka. Basaarissa sijaitsi lukuisia ravintoloita ja kahviloita ja kampaamoja. Ostimme vesipullot ja joimme kahvit. Kaikki hinnat oli ilmoitettu euroina. Wieninleikkeet ja ranskalaiset perunat tekivät kauppansa. Basaarissa myytiin myös koiranpentuja, jotka olivat söpöjä, mutta säälittäviä.

Maauimalassa oli ihmeen paljon tilaa vaikka oli sunnuntai ja aurinko kärvensi ihoa. Missään ei näkynyt kieltotauluja ja pojat uivat shortseissa. Oli ihana pulahtaa virkistävään veteen.

Illalla saksan puolella tomivassa kreikkalaisessa ravintolassa erään miesasiakkaan ympärillä pyöri niin paljon kärpäsiä, että hän sai ilmaisen juoman ja muutti toiseen pöytään, jonka jälkeen kärpäset siirtyivät meidän ruoantähteidemme kimppuun. Kärpäset olivat vihertäviä ja näytti oikeastaan kuin ruoka olisi kuorrutettu jollain eksoottisella yrtillä. Kun kärpäset tulivat, olimme onneksi jo syöneet.

Roskaongelma ei ole tyystin poistunut, sillä lukitut roska-astiat eivät auenneet roska-avaimillamme. Jätteet heitimme vaivihkaa naapuritalon roskikseen.

Puola on EU-maa, mutta puolalaiset eivät ole kovin kuuliaisia jäseniä. Tupakkaa mainostetaan ja sitä on ainakin Slubicessa saatavissa ympäri vuorokauden. Koiranpentuja kannetaan korissa basaariin myytäväksi. Suomalaiset ja saksalaiset noudattavat sääntöjä. Suomalaiset ovat jotenkin hauskempia, sillä Suomessa juodaan humalaan, josta seuraa kommelluksia ja toisaalta Suomessa ei olla niin muodollisia ja kohteliaita.

Säätiedotuksen mukaan ilma vain lämpenee, joten keskiviikkona ei tarvitse palella, sillä vuorokauden korkein lämpötila näyttäisi saavuttavan 36 astetta.

1 kommentti:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Huhhuh, ompa sielläkin hellettä.
Täällä on nyt +32 astetta pohjoisseinällä, kosteus 80% ja on tukalaa olla.

Mukavaa lomaa edelleen, sulle!!