tiistai 15. tammikuuta 2019

Kehuminen muuttaa elämän

Potilas sanoi tässä eräänä päivänä  "Tohtori se vaan komistuu päivä päivältä". Olin hetken ilahtunut, kunnes aloin miettiä, mitä komistuminen tarkoittaa. Ei kai vaan levenemistä. Nettisanakirjassa käytetään esimerkkinä lausetta "Poika kasvaa ja komistuu ihan silmissä". Olin jotenkin ilahtunut kommentista kuitenkin. Kehuja saa harvoin.

Jonkun pilipali psykologin mukaan toisten kehuminen muuttaa omankin elämän ja vielä positiiviseen suuntaan. No oli se ihan oikea psykologi (luin Ylen sivulta).

Juttelin ystävän kanssa puhelimessa ja kerroin tekeväni kuten toimittaja, aloittavani kolmen päivän ihmiskokeen. Kehun ihmisiä. Sanoin, että voisin kehua ystävääkin, mutta koska kokeilu alkaa vasta seuraavana päivänä, se ei ole vielä mahdollista.

Ehkä aloitan heti aamulla kehumalla sivarin, joka tarkastaa, että minulla on riittävästi laastareita, UÄ-geeliä, puhdistulappuja, neuloja, ruiskuja ja muuta sälää  ja joka tyhjentää päivittäin astianpesukoneen. Sivari ei ole rikkonut yhtään astiaa! Kiittelen  sosiaalityöntekijää ja kuntoutusohjaajaa, jotka selvittelevät ansiokkaasti potilaiden eläke- ja kuntoutusasioita. Sairaanhoitajaa suorastaan ylistän, sillä hän ei hermostu minuun koskaan ja tekee työnsä hyvin. Sairaalahuoltajalle sanon, että onpas tänään taas puhdas lattia.  Siitä se ihmiskoe lähtee.

Ei kommentteja: