perjantai 1. lokakuuta 2021

Käytä harkintaa

THL antoi uudet maskisuositukset, joissa kehotetaan käyttämään omaa harkintaa. Harkinnan tueksi on laadittu riskipotentiaalin arviointitaulukko, joka on jaettu kolmeen osaan: merkittävän, kohtalaisen ja vähäisen riskin tilanteisiin. Harva viitsii taulukkoon paneutua. Kirjastoissa riskipisteitä kertyy vain yksi ja baareissa yhdeksän. Tämän mukaan harkitsisin, ettei kirjastossa maskia tarvita ja baarissa sitä ei pysty käyttämään.

Saan tänään uuden lieden.  Kuka muuten käyttää arkikielessä sanaa liesi? Usein sanotaan hella, mutta minulla on kuitenkin liesituuletin, eikä hellatuuletin. 

Kärsin tyypillisestä ostoskatumuksesta. Ostinko hellan liian vähäisen harkinnan jälkeen? En lukenut testejä, enkä kysellyt kavereilta. Menin vaan kauppaan ja kuuntelin myyjää, jolla oli epäilyttävän korrekti asu: mustat suorat housut, valkoinen kauluspaita ja asialliset silmälasit. Otin sen, joka näytti päällepäin suhteellisen pätevältä.  

Liikkeessä luvattiin tällä viikolla tuonti ja asennus ilmaiseksi.  Jonotin kassalle maksaakseni tuotteen ja huomasin, että alennus oli unohdettu. Palasin myyjän luo, joka korjasi hinnan. Jonotin taas kassalle. Tämmöiset jutut ärsyttävät, vähän kuin olisin itse tehnyt virheen ja joutuisin sen vuoksi seilaamaan niiden pesukoneiden ja hiustenkuivaajien keskellä edestakaisin.

3 kommenttia:

Kippura kirjoitti...

Ostimme n vuosi sitten uuden HELLAN,keskihintaisen,kiertoilmauunilla,hella asennettiin,ok,sittenpähän olikin yllätys,kun ensikertaa laitoin uunin päälle ja varsinkin kun avasin luukun.Kuuma höyry tuli ns silmille ja myös kohti kattoa,huh.No opimmehan sitä sitten varomaan ,koska vaihto olisi taas tuonut asennuksineen ja kuljetuksineen aika hankalaksi.
Toivottavasti saat olla tyytyväinen omaan valintaasi.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kuumaa höyryä tuli tästäkin. En tajunnut sen olevan joku vika. Entisestä ei kyllä tullut samassa määrin.

Kippura kirjoitti...

Vielä liesi-asiaa.Ei varmaan mikään varsinainen vika olekkaan,todennäköisesti merkki kohtainen ilmiö.Eräs lieden-uusia sanoi että perui kaupat ja vaihtoi toisenlaiseen kiertoilmalieteen ja sieltä ei tule niin kuumat höyryt luukkua avatessa.Meidän hella on merkiltään Rosenlew.
Muuten ollaan tyytyväisiä ja kun asian tietää niin muistaa ainakin ottaa silmälasit pois ennenkuin avaa luukun
Toivottelen hyviä paistiasia ja muitakin keitoksia !