maanantai 10. kesäkuuta 2024

Ihana kauppareissu


Könkkäsin kipeällä koivellani Tokmannille ostamaan isompaa ruukkua ikkunakurkulleni, sillä se ei tuota kurkkuja ahkerasta lannoituksesta, kannustuksesta ja kastelusta huolimatta. Muiden ikkunaviljemät rehottavat ja kantavat jo hedelmää. 

Kassalla vanhempi naisihminen sanoi "On aina niin ihana tulle tänne Tokmannille, kun olen niin yksin".  Kassanainen ei reagoinut kehuun mitenkään (siinä kassan lähellä ovat kyllä ne hymynaamat, joita saa painella ja kertoa ostoskokemuksestaan). Yritin hymyillä paikan ihanuutta kehuneelle asiakkaalle. Ehkä alan jo piankin pitää Tokmanni-reissua virkistävänä sosiaalisena tapahtumana. 

Oli melko hankalaa vaihtaa naruun takertunut kasvi uuteen ruukkuun. Toisen kasvin varteen tuli vauriota, jota paikkailin haavateipillä. Multaa levisi pöydälle ja lattialle. 

Olen tyytyväinen vaalitulokseen, varsinkin Persujen huonoon menestykseen. Minäkin äänestin Li Anderssonia, kuten joka seitsemäs äänestäjä. Ymmärsin, että Sirpa Pietikäinenkin pääsee EU-parlamenttiin, kun kokoomuslaisesta tulee komisario vai mikä komissaari se onkaan. Ja Vihreätkin saivat kuitenkin kaksi paikkaa. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä olisi silti syytä huolestua? Suomen vaalitulos on kaikin puolin poikkeuksellinen muuhun Eurooppaan verrattuna. Vihreät ryhmittymät menettivät peräti 18 paikkaa ja oikeisto lisäsi kannatustaan suunnilleen saman verran. Esim. ECR, johon meikäläiset perussuomalaisetkin kuuluvat, sai 7 uutta edustajaa. Konservatiiveille taitaa koittaa - anteeksi mahdollisesti epäkorrekti sanonta - oikeat kissanpäivät!