sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Suomessa kaikki on toisin

Pari vaatetta silittää tuosta vain. Sitten kun kasa kasvaa ja kasvaa, ei viitsisi millään aloittaa. Kissa on maannut pyykkikasan päällä ja se on kissankarvoissa. Hommaan olisi siis tartuttava ennenkuin se leviää tällaisiin katastrofaalisiin mittasuhteisiin. Pätee muuhunkin elämässä, siinä tekstin opettavainen osuus.

Päivystyspäivänä mielellään rentoutuisi sellaisten tajunnanräjäyttävien ohjelmien parissa kuin "Huippumalli haussa" tai "Idols", mutta turha toivo. Televisiossa Kiminkinen puhuu parkinson-potilaille ja pysäyttelee saarijärveläisiä rollaattorimummoja ja taputtelee olkapäälle.

Luin tänään Hesarista Matti Mäkelän arvostelun Minna Lindgrenin kirjasta "Sivistyksen turha painolasti". En ole kirjaa lukenut, mutta arvostelu oli todella ilkeä. Päätän inhota Matti Mäkelää, inhoan häntä kyllä jo ennestään.

Fukushiman ongelmat eivät vieläkään lopu. Suomessa ei ydinvoimaloista kuitenkaan voi olla mitään vaaraa. Ydinvoimala muuten jättää toiminnastaan jälkeensä 2600 tonnia ydinjätettä. Suomessahan se ei ole ongelma. Suomessa kaikki on toisin.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

MIKSI inhoat Matti Mäkelää? Hän on ainoita arvostelijoita, joiden vihjeiden perusteella viitsin käydä hakemaan kirjoja. Esim. ihanaa Helmi Kellokumpua en ikinä olisi ymmärtänyt lukea ilman Mäkelää.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Perusteeni ovat hatarat. Hän on käsittääkseni kirjoittanut kirjan "Kaksi vaimoa", en ole lukenut teosta, mutta tuohon aikaan lehdissä oli hänestä juttuja, joiden perusteella päätin hänen olevan vastenmielinen. Kuten sanottu perusteeni ovat ylen hatarat. En ole lukenut Helmi Kellokumpua, pitää lukea kun joskus ehdin.