perjantai 12. joulukuuta 2014

Heidi on yhteiskunnan syöpä

Seuraavan runon idea on röyhkeästi varastettu Claes Anderssonilta sekä sen sisältö anonyymiltä kiusaajaltani.  Anderssonin hienon runon nimi on "Andersson pitää pirunmoista meteliä". Tämän runon nimi voisi olla "Heidi on yhteiskunnan syöpä".

Heidi on narsisti
Heidi on kapitalisti
Heidi luulee olevansa lääkäri
Heidi luulee olevansa jumala
Heidi luulee olevansa
Heidi ei ymmärrä taidetta
Heidi ei rakasta taidetta
Heidi ei rakasta
Heidi tuijottaa omaan napaansa
Heidi ei katso toisten napaa
Heidi ei lue Ovidiusta
Heidi on minä, minä, minä
Heidillä ei ole mielipiteitä
Heidin mielipiteet ovat vääriä
Heidi juo itsensä humalaan!
Heidi syö lihaa
Heidi juo kahvia
Heidiä närästää
Heidi on yhteiskunnan syöpä
Heidiä ei tarvita
Ei ainakaan joka päivä

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

...mutta kaikesta huolimatta:

Heidi on päivän avaaja
joka päivä!

Unknown kirjoitti...

Itte oon sitä mieltä että anonyyminä haukkuminen on pelkuruutta ja ihminen on henkisesti sairas. Itte en anonyymien kommenteille anna paljoo arvoo, varsinkaan sillo jos sen takana v*ttuilee tmv.

Se on vähän ku kylähullu. Naamion takaa hölmöilee ja tekee ittesä naurunalaseks.

Mutta Luojan luomiahan me kaikki ollaan, tarttee tollassillekki paikkasa antaa.

ketjukolaaja kirjoitti...

Jos Heidi kuitenkin päätät lukea Ovidiusta niin se vanhempi käännös on ihan kiva, kun siinä ei ole kaikkia muodonmuutoksia niinku uudemmassa vissiin on. Minä luin elokuussa V. Artin tekemän suomennoksen vuodelta 1935. Vaikka onpahan se Ovidius kirjoitellut muutakin.

Ylläolevan runon kirjoittaja ei sitten ole ainakaan I. Viinanen, jonka mielestä työttömyys vai oliko se peräti työttömät (kuten minä) olivat yhteiskunnan syöpä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tyttäreni on työtön ja kesäkuun jälkeen mahdollisesti myös poikani. Työttömät eivät ole syöpä.

Anonyymi kirjoitti...

Lähtikö sinulla taas lapasesta koko homma, putosi inkkarit kanootista ja katosi eskimot iglusta. Kuulepa balleriinahienohelma, sinulla on hyväpalkkainen työ sekä karonkkahuvituksia - siis yliopiston hienostosouvia. Älä rutise siis. Tekstisi pohjalta näen hyvin, hyvin itsekkään nirppanapahattaran sinussa. Auta lapsiasi, keskity heihin. Nytkin nostat heidät esiin kun tahdot korostaa itseäsi. Ja vielä erityislääkäri kerrot olevasi. Meidät anot voit ottaa aikuisemmin, siis rennommin. Meitä on monta.

Leena Lumi kirjoitti...

Heidi, minä luen runon päivässä ja miten minusta nyt tuntuu, että tuo anonyymi on sinusta aika vaikuttunut, mutta tuo sen esille vähän oudolla tavalla eli haluaa huomiota.

Poikani on työtön ja tulee onneksi huomenna mamin herkkuihin muutamiksi päiviksi.

<3

Anonyymi kirjoitti...

Oon tainnut tän jo aiemminkin sanoa; jos kirjoitukset olisivat mitäänsanomattomia, kukaan ei niistä provosoituisi. Vaikka tää ei varmaan lohduta, kannattaa sitä ajatella.

Yhteiskunnan syöpä on joku ihan muu kuin Heidi tai työtön. Esmes katkeroitunut, huonoitsetuntoinen, negatiivinen myrkynlevittäjä. Yrittäköön, säälittävää.

Åboriginal

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Anonyymeja on todellakin useita. Mietin, kannattaako kommentteja julkaista vai ei. Suurimman osan laitan roskapostiin. Ymmärrän olevani ärsyttävä, mutta sitä en millään käsitä, että joku seuraa blogiani vaikka halveksii minua ja tekstejäni.

Merja kirjoitti...

Se joku saa kicksit siitä, että saa purkaa pahan mielensä sinuun. Säästyvät vaimo/mies tai lapset. Olet siis hyväntekijä. Voi aina tietty miettiä, pitääkö sitä olla vuorotteluvapaalla. Monet lähtevät caminolle ratkaisemaan elämänsä ongelmia. Omallani keskustelin ensimmäisellä viikolla tuntemattomien kanssa näistä, sitten päätin, että nyt riittää, murheita kuulen töissäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Totta, purin vyyhteni sinuun. Anteeksi. Nyt on parempi. Jotakuinkin potutus oli typerää, mutta en sitä muuallekkaan viitsinyt kaataa. Ihmisiä menehtyy ja heitä pyrin auttamaan. Kiitos tulee perheiltä. Terveys ja varallisuus eivät ole itsestäänselvyyksiä. Urheutta kohtaan työssäni alati ja puin tyhmästi täällä sinuun elämän epäoikeudenmukaisuutta. Kaikkea hyvää sinulle. Pidä minua vain puutteellisena yksilönä, sellainen kun kuitenkin olen. Ja kyllä minä häpeän tätä mataluuttani täällä, mutta jokin loksahti tänään taas kohdalleen. Ihmisen katse on kaunis kun hän ymmärtää viimeisen tuokion olevan läsnä. Toivon oppivani. Voi hyvin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jaksamista sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, samoin sinulle. Ehkä toivoa on vielä minunkin suhteen. Lopetan tämän häiriköinnin, ymmärsin olevani sinua kohtaan halpamainen. Pahoittelen.