tiistai 29. lokakuuta 2019

Harrasta

Suomalaisuus on harrasta ja hiljaista, teet melkein mitä tahansa, niin siitä muodostuu jonkinlainen retriitti. Työväenopiston jumpan jälkeen pukukopissa kaikki keskittyvät olennaiseen eli pukemaan vaatteet ylleen. Mitä siinä puhumaan, toisten rauhaa rikkomaan ja huomiota herättämään. Kansallinen voimamme on hiljaisuuden sietäminen ja oman yksityisyyden varjeleminen.

Netin kommenttiketjuja ei pitäisi lukea, mutta kun on jotenkin pakko vaikka tietää, että lopulta tulee oksettava olo. Vähän kuin olisi syönyt ämpärillisen heikkolaatuisia irtokarkkeja. Mistä lähtien toisten ihmisten ulkonäön tai vaatteiden estoton kommentointi on ollut sallittua? Olisi pelottavaa joutua moisen huomion kohteeksi.

Pimeys on laskeutunut yllemme ja ennustan sen pysyvät paikallaan useamman kuukauden ajan. Sen aiheuttamaa apeutta vastaan voi taistella perinteisin keinoin kuten hiilihydraatein, kirjoin, elokuvin, villasukissa hipsutellen, kynttilöitä poltellen, punaviiniä juoden tai marinoimalla itseään kirkasvalolampun valossa.

Ei kommentteja: