tiistai 28. tammikuuta 2020

Aivokuollut

Olen tehnyt työtä, jossa olen kohdannut paljon ihmisiä. Mahdollisesti siitä syystä (tai sitten minulla on joku aivojen degenaratiivinen sairaus) moni ihminen näyttää jotenkin tutulta vaikka ei sitä olekaan.

Muillakin saattaa olla samoja ongelmia. Viime viikolla eräs tuntematon mies kysyi olenko ollut Pirkkahallilla. Tänään kuntosaliryhmän mies kysyi olenko Eija.

Olen ehtinyt nähdä myös paljon elokuvia. Joskus nuoruudessani ajattelin, että Tavianin veljesten Tähtikirkas yö on paras näkemäni elokuva tai ainakin se kuului mielestäni kymmenen parhaan joukkoon.

On vaarallista katsoa uudestaan nuoruuden suosikkeja, sillä monesti joutuu pettymään. Eilen Kavin näytöksessä huomasin, ettei elokuvan lumo ollut onneksi kadonnut. Filmi vähän rätisi, kankaan poikki kulki hetkellisesti ylimääräisiä kohtisuoria mustia juovia ja siinä värisivät ylimääräiset pilkut, mutta ei se mitään (Peter von Bagh nyökytteli hyväksyvästi taivaallisesta elokuvateatterista, jossa hän toivottavasti näkee elokuvat filmikeloilta) . Tarina itketti ja nauratti.

Kavin Tampereen sarjan elokuvat on valinnut mitä todennäköisemmin miesjoukko, joka on aikoinaan kokishumalassa samoja elokuvia salaa katsonut ja haluaa kokea nuoruutensa uudestaan. Usein filmit ovat hilpeyttä tai inhoa herättävää kauhua. Tänä keväänä näytetään mm. Peter Jacksonin Aivokuollut, aiemmin on nähty Poltergeist ja Teksasin moottorisahamurhaaja.

Tälläkin kaudella on yksi K18, viisi K16 ja kolme K12 elokuvaa.  Amerikkalaisia elokuvia näytetään viisi ja eurooppalaisia neljä, yksi elokuva on kotoisin  Uudesta Seelannista, eikä esim. aasialaista elokuvaa nähdä ollenkaan. Eurooppalaiset elokuvat tulevat Italiasta, Ranskasta ja yksi Saksasta.

Haluaisin mukaan valitsemaan elokuvia tai voisiko yleisö äänestää vaikka pari suosikkiaan katsottavakseen.

2 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Kuopiossakin näytetään vanhoja elokuvia Kuvakukossa. En ole kovin usein käynyt. Teema-kanavalta tulee suunnilleen samanlaisia elokuvia eikä tarvitse missään käydä. No, välillä jääkaapilla tai kahvinkeittimellä.

Tähtikirkas yö on aika hyvä. Vaikeeta on sanoa mikä olisi paras elokuva. Tuntuu suosikit vaihtuvan ihan huomaamatta.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minusta on mahdotonta sanoa, mikä olisi paras elokuva. Mieltymykset vaihtelevat mielialan ja ajankohdan mukaan. Tykkään katsoa elokuvat isolta kankaalta.