maanantai 23. maaliskuuta 2020

Hygienia

Kävin kymmenen maissa Lidlissä. Kadut näyttivät aavemaisen tyhjiltä, vain jalkakäytäviltä noussut irtohiekka pöllysi ympärilläni.

Minulla on nykyään tapana rykäistä ja niistää ennen liiketilaan astumista, sillä pelkään neuroottisesti yskäiseväni kurkkujen ja tomaattien päälle.

Hyväosaisen näköinen riski-iän saavuttanut eläkeläispariskunta kulki edelläni. He hakeutuivat suoraan paistopisteelle, rouva otti pussin ja työnsi kätensä hihaa myöten sämpylälaariin ja lappoi sämpylät pussiin omilla kätösillään.

Mietin rouvan logiikkaa ja arvelen, ettei nainen halunnut käyttää pihtejä, joihin moni oli aiemmin koskenut. Sämpylät myyjä oli todennäköisesti lappanut tarjolle hygieenisemmin.

Kaupassa käyminenkin tuntuu nykyään jonkinlaiselta venäläiseltä ruletilta, on vain ajan kysymys, milloin sen viruksen nappaa jostain mukaansa. 

Tein valtavan kulhollisen makaronilaatikkoa ja poika kävi lounaalla. Makroniloota on jonkinlaista lohturuokaa kuten letutkin, joita söimme jälkiruoaksi kahvin kera.

Jos joku kirjabloggari haluaa kirjoittaa "Ei saa elvyttää" -romaanista, voi kirjaa pyytää Karistolta tai minultakin. Eiköhän sellainen järjesty.

5 kommenttia:

Nata kirjoitti...

voi että, on ihmisiä joka ei harrastaa hygienia ollenkaan , Tosi pahalta tuntuu...

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

Tervehdys! Kirjoitin jo kirjastasi blogiimme, vaikka emme ole varsinaisesti kirjabloggareita. Se julkaistaan 8.4.


Prismassa Fazerin paistopisteellä ei myydä enää mitään irtotavaraa. Ja tämän koronakriisin jälkeen en varmaan enää irtotavaraa ostakaan. Sen verran ällöttäviä on nämä jutut näistä omatekoisista hygieenikoista olleet! :DD

Molemmat tyttäremme ovat olleet kaupan kassalla töissä opiskeluaikanaan. Toinen heistä kertoi, kuinka joku asiakas oli ilmiselvästi oksentanut limsapullopakkien päälle. Kassaneiti oli huomannut sen, kun joku toinen asiakas oli tuonut oksennuksisen pakin kassahihnalle... :-((

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hauskaa kun kirjoitit. Mistä moinen julkaisuviive?

Limsa kuuluukin vatsatautijuomiin, mutta ikävä jos oksennukset ovat limsoissa jo valmiina.

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

No kun meillä on "varastossa" parikymmentä juttua odottamassa julkaisua ja tämä on siellä jonottamassa. Julkaistaan vain yksi postaus per päivä ja koko ajan kaksi päätä suoltaa uusia postauksia. Vähimmilläänkin meillä on ollut n. 10 postausta odottamassa....

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olette ahkeria! Minulla on tapana vain sutaista tänne jotakin. Teen sen suoraan blogiin ja yleensä sitten huomaan julkaisun jälkeen kaikenlaisia virheitä. En jaksaisi blogata kirjoista, sillä se veisi liikaa aikaa, mutta hienoa, että toiset viitsivät.