sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Kapitalisti

Lapsena minulla oli samanikäinen kaveri nimeltään Minna-Liisa. Hänen perheensä asui kerrostalossa alapuolellamme. Minna-Liisa sai tiskaamisesta 50 penniä ja maksoi minulle homman hoitamisesta 20 penniä (en ole ihan varma summasta, epäreilu se oli). Tiskasin ennen kuin hänen vanhempansa tulivat töistä.

Tämä meitä molempia tyydyttänyt järjestely loppui vasta kun Minna-Liisan äiti sai jotenkin tietää asiasta.

Olen monesti miettinyt mitä Minna-Liisasta myöhemmin tuli. 

Sain isältäni palautetta kirjasta, muut sukulaiset ovat lähettäneet romaanista pelkän WhatsApp-viestin, mutta muuten vaienneet asiasta. Ehkä ei ole ollut mitään sanottavaa.

Isällä oli vielä parikymmentä sivua lukematta. Hänen mielestään kirja oli nopealukuinen ja vähän dekkarimainen, koukuttava. Isä oli löytänyt tekstistä hyviä sanontoja ja harmitteli, ettei ollut kirjoittanut niitä muistiin.

Tulkitsin, että hän oli mahdollisesti pitänyt opuksesta, ainakaan hän ei tällä kertaa suosittanut siirtymistä historiallisten romaanien kirjoittamiseen.


10 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Kyllä Minna-Liisa ihan pieneltä bisnesnaisen nupulta vaikuttaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jäin miettimään mitä Minna-Liisa teki sillä aikaa kun Sinä tiskasit?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Mietin samaa ja muistelin, että hän jutteli samalla kanssani.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Juu ja epäilemättä hän on varmaan menestynyt bisnesnainen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minä taas oli lapatossu, joka ei edes neuvotellut palkkioista.

Leena Lumi kirjoitti...

Miten tämä kirja on mennyt minulta ohi? Jos on uusi, Karisto varmaan lähettää arvostelukappaleen. En ehdi nyt etsiä heidän katalogiaan: Kevät kirjsato on runsas. Kuiskaa sinä heille, että minä sen veisin blogiini...

Mileenkiintoinen kirjasi nimi ja sille on kirjainlyhennekin. Tuo minulta vielä puuttaa hoitotahdostani: En ole saanut toimeksi!

♥♥

Leena Lumi kirjoitti...

PS. Tilasin kirjan itse!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Aiemmin kirjaa on minusta lähetetty useille kirjabloggareille, mutta nyt minulle sanottiin, että sitä voi kysyä sieltä Karistolta. Ymmärsin, että saat kirjan. Hyvä!

bert kirjoitti...

Sain kirjasi vippinä Tesomalta ennen kuin kirjastot menivät kiinni. Ihmettelin vähän, kun se oli D(ekkari)-tarroitettu! Mutta onhan siinä elementtejä, tosiaan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kirja oli luokiteltu Tampereella väärin, lupasivat korjata asian.