maanantai 1. marraskuuta 2021

Roosalupi

Haastattelen kirjailija Sisko Savonlahtea tamperelaisessa Roosalupi -kirjallisuustapahtumassa, jossa käsitellään autofiktiota. Tilaisuus järjestetään Art Cafe Kehräsaaressa 12. marraskuuta klo 19 ja Savonlahden lisäksi siellä esiintyvät Jukka Viikilä ja Koko Hubara. Tervetuloa! 

Olen mielestäni valmistautunut hyvin, ainoa epävarmuus on se, etten tiedä mitä Savonlahti vastaa kysymyksiini. Sen verran olen katsonut hänen haastattelujaan, että olen melko vakuuttunut, ettei tarvitse pelätä hiljaisuutta. 

Pidän Savonlahden molemmista romaaneista. Minusta tämä toisinkoinen on surullisempi kuin esikoinen, molemmista löytyy itseironiaa.  Kirjailijan esikoiskirjaa on myyty 45 000 kappaletta, joka on valtava määrä. Mietin, miltä tuntuu, kun oma talon korkuinen kuva toimii messuosaston somisteena.

Leikkasin uudella veitsellä haavan sormenpäähäni. Jo toista kertaa tällä viikolla. Joku ihmetteli, ettei kotoani löytynyt laastareita, vaikka olen lääkäri. Nyt löytyy. Totun veitseeni kunhan olen ensin leikannut haavan jokaiseen sormeeni.

Kirjoitin Reuma-lehteen kolumnin, joka käsittelee vaihtoehtoisia hoitomuotoja ja olen kerrankin aika tyytyväinen tuotokseen. Lähetän sen vasta ensi viikolla ja se julkaistaan muistaakseni joulukuussa.

3 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minulla Savonlahden kirjat vielä lukematta, mutta eka jo lainakirjapinossa.

Jaahas, pitääpä käydä lukemassa kolumnisi. Kiva, jos muistutat vielä, kun se on julkaistu.

Anonyymi kirjoitti...

...ja me Suomen kirjastojen ulottumattomissa olevat toivomme kolumnisi tànne blogiin, niin kuin edelliskerrallakin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Nyt tuli sellainen olo, että onkohan se kolumni kuitenkaan kovin hyvä.