torstai 12. toukokuuta 2022

Riemuylioppilas

Tänään järjestettiin kevään viimeinen vesijumppa. Opin taas kaikenlaista uutta. 

Kun ylioppilaaksi tulosta on kuulunut viisikymmentä vuotta puhutaan riemuylioppilaasta.  Nainen, joka tämän kertoi, valmistui riemuylioppilaaksi kymmenen vuotta sitten.

Näen mielessäni alkoholilta ja tupakalta tuoksahtavan kypsässä iässä olevan miehen, jolla on kellertävänruskea ylioppilaslakki, hartioilla roikkuu serpentiiniä ja silmillä keikkuvat vappulasit, joiden yläosasta törröttävät mustat tekokulmakarvat ja joihin on integroitu punainen tekonenä. Riemuylioppilaalla on päällään beige poplari. Hän lauleskelee "Trai, trai, trallallaa" ja heiluttaa avattua kuohuviinipulloa.

Ostin vesijuoksukengät, kevyet läpyskät, jotka lisäävät veden vastusta. En kehdannut ottaa niitä mukaani uimahalliin, ehkä sitten seuraavalla kerralla. Valmistaudun hiljaisesti olemaan ihminen, joka käyttää vesijuoksukenkiä. 

Tapanani on ensin vesijuosta ja sitten vesijumpata, jos ette vaikka tienneet.  Arvostelen muiden tyylejä samalla kun juoksen. Mielestäni jotkut etenevät vedessä liian horisontaalisessa asennossa.

On vaikea kirjoittaa, sillä vasemman etusormen päässä on laastari. Leikkasin sormeani samalla kun leikkasin sitruunaa. Edellinen haava oli juuri paranemassa. 

 

5 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Hih, oikeasti riemuylioppilaat pönöttävät entisessä koulussaan uusien ylioppilaiden lakkiaistilaisuudessa, joku heistä pitää näille tätimäisen/setämäisen elämänohjeita sisältävän puheen, sitten juovat kahvit, mittailevat toisiaan sydämellisen myötätuntoisesti ja käyvät ehkä jopa syömässä ja sairauksiaan vertailemassa ennen kotiin paluuta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, pitää olla: Trait, trait, trallallaa. Niin.
Mutta mikäs sen noin laulelleen nuken nimi oli? Sen risto ei penttilän näköisen nuken.

ICT-ukkeli

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

Kymmenen vuoden päästä on itselläni tuo riemuylioppilasjuhla. Se on kyllä hieno ja arvokas tilaisuus. Kuvailemiasi riemuylioppilaita on varmaan monen ikäisiä ja ne aloittavat remuitsemisen jo vappuna. Sairaudet ja lääkityksethän pitää vertailla moneen kertaan jo nuorempanakin. Mutta viimeistään silloin. ;DD

Anonyymi kirjoitti...

Pikemminkin kuin riemuylioppilas, minulle tulee elävästä kuvauksestasi mieleen ikiteekkari!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kasper-nukke se trallatteli (googlasin). Kuulemma riemuylioppilaat ovat asiallisia ja pitävät puheita, tuo kuvaisi paremmin tosiaan sitä ikiteekkaria.