maanantai 2. toukokuuta 2022

Ilves vai Tappara

Kokeilin uudestaan äänikirjan kuuntelemista öiseen aikaan. Nyt pistin ajastimen kolmeenkymmeneen minuuttiin. Ennen nukahtamistani Alma pohti sammalten olemusta. Herätessäni en sitten muuta muistanutkaan. Nappikuulokkeet painoivat korvakäytäviä, eikä niistä kuulunut enää pihaustakaan. 

Muistan, miten korvakäytävät kipeytyivät stetareista, mutta se meni ohi kun niihin tottui. Kun sitten kerran oikea korvakäytävä tuntui uudestaan kipeältä, huomasin metallia suojaavan kumitulpan kadonneen. 

Vappu meni rauhallisesti. Ystäväpariskunta käväisi. K joutui menemään töihin ja pistäydyimme M:n kanssa kaupungilla ja istuimme hetken talvitakeissamme Paapan kapakan terassilla. K on näyttelijä ja vappuaattona oli kaksi esitystä. Onneksi K kuolee jo ensimmäisessä näytöksessä ja hän on saanut vapautuksen loppukiitoksista.

Tappara voitti miesten SM-liigan jääkiekkomestaruuden. Olen ihmetellyt, miten tamperelaiset valitsevat Tapparan ja Ilveksen välillä. Kysyin asiaa Facessa, enkä saanut yleispätevää vastausta. Usein joku tuttu/sukulainen oli pelannut jommassa kummassa joukkueessa, kyse oli sukuperinteestä tai mistä lie. 

Ei minun tarvitse ottaa kantaa tähänkään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilves vai Tappara? Tätä minultakin tivattiin, epäiltiinpä tepsiä tai hihkiäkin. Vastasin sitten, etten seuraa pesäpalloa.

Loppui siihen se kysely.

Koko juttu on oikeasti EVVK.


ICT-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Eipä tuo minuakaan heilauta. Jännä vaan, että monella on mielipide asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Minua ei urheilu kiinnosta tippaakaan. Nyt moni saattaa vetäistä hernepussillisen nenäänsä. Minä näet olisin valmis kannattamaan sitä, ettei urheiluruutuja näytettäisi laisinkaan tv:ssä.

Anonyymi kirjoitti...

Noi vanaattiset kannattajat on toisaalta hassuja. Töissä ilveksen kannattaja sai muksun, sai sitten mukulalle potkupuvun. Tapparan puvun, tietysti. Tapparaa kannattavilta työkavereilta.

No, pentu sätki tytyväisenä uusi puku päällään käydessään näytillä.

ICT-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minun puolestani urheilua saa näyttää!

Joku tyyppi sanoi valinneensa Tapparan kivempien värien vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä koulussa neljännellä luokalla pantiin (siis epävirallisesti, ei tosiaankaan koulun tai opettajien toimesta) epävarmat pojat raadin eteen ja kysyttiin, kumpi joukkue. Tuntuu, että kannatukset menivät tasan koska muistaakseni vähemmistössä olleen joukkueen kannattajilta tuli kovemmat hurraat.

Tämä muuten kertoo mielestäni jotain aika olennaista tyttöjen ja poikien sosialisaatiosta. Tytöt eivät uskalla poiketa enemmistöstä, mutta poikien kannattaa hakeutua mieluummin vähemmistöön ja mainostaa yksilöllisyyttään. Pari vuotta myöhemmin tämä näkyi suosikkimusiikin valinnnassa. Oli suuri häpeä jos se oli samaa kuin jollakulla toisella niin, että syytettiin matkimisesta!