perjantai 31. maaliskuuta 2023

Hauskaa iltaa

Tapasin ystäväpariskunnan kahvila-aamiaisella puoli yhdeksältä. Heräsin puoli seitsemältä ja mieleni teki juoda kahvia, mutta enhän tietenkään voinut, kun aamiainen oli tulossa. Kävin sen sijaan uimahallissa, jossa oli ihanan rauhallista. Ei metelöiviä koululaisia, ei pärskiviä kroolaajia, vain pari rauhallisesti vettä polkevaa vesijuoksijaa ja vesijumppa. 

Kastauduin kylmäaltaassa, joka on pieni ja jatkuvasti varattu. Joillakin on tapana viettää siellä aikaansa loputtomasti. Hauska sana tuo kastautua.

Matkalla kahvilaan näin naisen ajavan polkupyörällä vetäen perässään Oras Tynkkysen vaalimainosta. Vasemmistoliiton vaalimökki oli avoinna ja sen edessä pari miestä ryysti kahvia. 

Viime viikolla elokuvateatterissa, ennen elokuvaa, hampurilaismainosten väleissä, näytettiin Persujen vaalimainoksia, lyhyitä, ytimekkäitä ja typeriä. 

Turkin parlamentti on näköjään hyväksynyt Suomen Nato-jäsenyyden. Hyvä teidänkin tietää. Moni varmaan seuraa asiaa nimenomaan minun blogistani.

Sokoksella myydään nyt kaikenlaista alennushintaan. Ostin tiettyä (parasta) merkkiä olevat rintaliivit ja alushousut halvalla. Mustat, melko ohuet pitsiset hepeneet. Kassanainen sanoi rutiininomaisesti "Hauskaa iltaa" ja meni sen jälkeen hämilleen. Mummoni käytti tässä iässä laamapaitaa ja lahkeellisia beigejä pöksyjä (hauska sana tämäkin)..

Kuuntelin Pentti Saaritsan (80 v.) runoja Kivessä. Erkki Saarela lausui, Monna Kamu lauloi ja Eero Ojanen säesti. 

Saaritsa julkaisi ensimmäisen runokokoelmansa Pakenevat merkit 1965 ja viimeisimmän Julkiset salasanat 2014 (mainio nimi). Saaritsa on suomentanut paljon kaunokirjallisuutta, mm. Pablo Nerudan runoja. Joku varmaan tietää nämä(kin) jutut paremmin kuin Wikipedia. Suap oikasta.

Täytyy myöntää, etten saanut kiinni näistä uusimmista runoista, enkä oikein Ojasen sävellyksistäkään. Pyydän anteeksi nihkeyttäni. 

Muistelin Erkki Saarelaa esittämässä Dario Fon monologia Mysterio Buffo, joka oli kerrassaan mahtava.


8 kommenttia:

AuvoT kirjoitti...

Luin uutisen Helvi Hämäläisen päiväkirjoista. Aika jännää, ehkä 30v kuluttua joku tutkii blogisti H:n mielenliikkeitä, sitten ei edes tarvi saada käsiinsä vihkoja vaan voi suoraan netistä lukea. Ehkä jokin tekoäly tekee sen ihan hujauksessa kun joku vain kysyy netissä: kuka on .....

Helvi H oli nähnyt ufon. Kokeillaan samanlaista ihmettä tässä, jos tämä toimii niin telepatia on totta. Olen aina kuvitellut etä blogisti H on asunut nuoruudessaan Vuorelassa. Siellä on komeita taloja ja autoja, kuin myös tavanomaisempaa rivitaloa.

Anonyymi kirjoitti...

Minua jäi vaivaamaan HS:n jutussa, milloin Helvi H. oikein kirjoitti päiväkirjaansa tästä ufo-jutusta. Kertoi nähneensä "sota-aikana", mutta eihän niitä silloin ollut nähty vielä edes USA:ssa, joka sentään on kaikenlaisten ulkoavaruusturistien mekka. Enkeleitä kyllä lenteli silminnäkijähavaintojen mukaan kranaattien ja lentopommien seassa ilmeisesti ihan parvittain.

Toivotaan, että netti on ja pysyy myös tulevina vuosikymmeninä. Muuten ei jää teko- tai luontaisesti syntyneille älyille juurikaan tutkittavaa, koska kukaan ei kirjoita enää mitään konkreettiselle paperille. Kauppalistatkin olleet sähköisessä muodossa jo pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan jotta et vain lopeta blogiasi: nimenomaan täältä sain tietää että Turkki sanoi lopulta okei Suomelle. En asu Suomessa enkä seuraa uutisia (anteeksi). Blogiasi siis kyllä seuraan ihan päivittäin.

bert kirjoitti...

Minäkin luin Nato-uutiset ensimmäisenä täältä (välttelen isoja uutismedioita ahdistushäiriön vuoksi). Ei lainkaan vähäpätöistä!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Oliskohan Helvi H. nähnyt jotain sota-aikana ja sitten myöhemmin, kun ufoista alettiin puhua, päätellyt nähneensä niitä.

Auvo T: Asuin koululaisena Vuorelassa, olenkohan kirjoittanut siitä tai ainakin maininnut Siilinjärven. Onko sinulla jotain yhteyksiä paikkakuntaan?

Kirjoitin pienen vaalikatsauksen niille, jotka ovat vaaliuutisten suhteen blogini varassa.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Kannatan pitsisiä hepeneitä.
Olin opiskeluaikana ilta-ja kausimyyjänä Stokkan naisten alusvaateosastolla. Heti alkuun opin, mitä tarkoittaa "riktiga byxor". Ne on just noita beigejä pöksyjä, joissa on lahje puolireiteen. Ruotsalaiset vanhat rouvat ostivat niitä. Kun kuulin tämän termin ekakerran, katsoin vakimyyjiä hämmästyneenä. He osoittivat vetolaatikon, josta näitä pöksyjä löytyi. Esillä, mallinukkejen päällä, oli kauniita, hempeitä ja mustia alusvaatteita, joita minäkin joskus ostin henkilökunta-alennuksella.
Sitten oli vielä ne niukista niukimmat, joita miehet ostivat rakastajattarilleen kokoa aprikoiden, mikä usein tapahtui minua katseella mittaillen ja lahjan saajaa minun kokooni vertaillen. Yleensä he olivat vähän uhkeampia, nyyh.

AuvoT kirjoitti...

Koko UFO nimitys taisi syntyä vasta 50- tai 60-luvulla, ja Helvi H siis kirjoitti 60-70-luvulla suuren UFO-boomin aikaan nähneesä jokus aiemmin sellaisen.

Juu tunnen paikkoja, ja luulen että kauan aikaa sitten blogisti kirjoitti asuneensa Siilinjärvellä niin heti välähti mieleeni Vuorela, koska siellä oli varmaan ensimmäisenä Siilinjärven rivitaloja.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minuakin kiinnostaa nämä Helvi Hämäläisen päiväkirjat. Olen lukenut häneltä joitain runoja ja romaanit Säädyllinen murhenäytelmä ja Kadotettu puutarha.

PS Pitää korjata virhe tuossa omassa höpsössä kommentissani:suomenruotsalaiset, ei ruotsalaiset.