keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Kuura ja karkaileva isomummo tulee lokakuussa

Nyt saanee tulevan lastenkirjan kansikuvan julkaista blogissa, sillä löysin sen ihan vaan googlaamalla. 

Ihanan kansikuvan on tehnyt Marja Siira, joka myös kuvittaa kirjan. Minusta Siiran suunnittelema ja piirtämä kansi on kirjan hengen mukainen. 

Kuura ja karkaileva isomummo -teoksen julkaisupäivä on 12. lokakuuta. Esittelytekstissä lukee, että kirja on tarkoitettu lapsille seitsemästä vuodesta ylöspäin. Itse näkisin tämän kirjan niin, että isovanhempi lukisi sitä lapsenlapselleen ja nauttisi itsekin lukemastaan. Sukupolvet kohtaisivat.

Palkittu ja rakastettu lastenkirjailija Timo Parvela on sanonut: "Lastenkirjallisuus on maailman tärkeintä kirjallisuutta. Jos lastenkirjallisuus lakkautettaisiin tänään, alkaisi kaiken kirjallisuuden lähtölaskenta samalla hetkellä."

Voin kertoa kirjan synnystä sen verran, ettei sen kirjoittaminen poikennut aikuisille kirjoittamisesta.

Lastenkirjat eivät saa huomiota, ellei kirjoittaja ole julkkis (samoin on käymässä muullekin kaunokirjallisuudelle). En ole julkkis, mutta kerjään tässä huomiota Kuuralle ja karkailevalle isomummolle. Pitkään minulla on ollut sellainen olo, että kirjan julkaisu peruuntuu jollain kierolla tavalla. Nyt melkein jo uskon, että se toteutuu (meinasi ihan unohtua, että kirjan kustantaa Karisto). 

5 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Onnittelut! Näyttää hienolta ja kiva noin nopeasti katsottuna tuo virkistävä asetelma lapsen ja vanhemman välillä. Tämä tulee epäilemättä meidän pikkulikkojen lukulistalle.

iikkoo kirjoitti...

Onnitteluni! Kirja tulee hankintalistalleni. Lapsenlapset ovat jo aikuisia, mutta itse elän toista lapsuutta...

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut kirjasta! Ostan heti lastenlapsille luettavaksi kunhan ennättää kauppoihin. Meillä on luettu omille lapsille aina paljon, samoin lastenlapsille kun ovat mummulassa ja koskaan ei kukaan ole sanonut ettei halua kuunnella. Tämäkin kertoo jotakin lukemisen tärkeydestä ja yhdessäolon tarpeellisuudesta lukuhetkissä. Itsekin luen joka päivä ja jos kirjat yhtäkkiä maailmasta loppuisivat niin tulisiko maailmanloppu? Itselleni ainakin tulisi. Haluan kirjani ”kirjoina”, tosin äänikirjatkin ovat mainio keksintö koska on tilanteita jolloin perinteisen kirjan lukeminen on mahdotonta.
Kirjat ja lukeminen kunniaan!

-Viiru-

Marjatta Mentula kirjoitti...

Timo Parvela on oikeassa.
Liina 7v tulee saamaan tämän kirjan, ja luulen, että aika moni lukee sitä hänelle, Maiju-mummi ensimmäisenä.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Ostan ja luen, kuten aiemmatkin kirjat.