lauantai 8. huhtikuuta 2023

Disko


Aiemmin pitkäperjantaina vallitsi tiukka huvikielto. Googlasin, että se kumottiin lopullisesti vasta kaksikymmentä vuotta sitten. Pitkäperjantai oli ihan oikeasti pitkä, sillä elokuvateatterit, kahvilat ja ravintolat pitivät ovensa säpissä. Televisiosta tuli harrasta ohjelmaa, räntää satoi, eikä kenellekään tullut mieleen, että olisimme maailman onnellisimpia ihmisiä. 

Tänä pitkäperjantaina kävin K-40 diskossa (lapseni eivät vielä pääsisi tilaisuuteen!). Disko järjestettiin uudella tuhannen katsojan keikkapaikalla, Tavara-asemalla. Rakennus valmistui 1907. Tavara-asema ei seiso enää alkuperäisellä paikallaan vaan sitä on raahattu 28 metrinä Tammelaan päin. Tavara-asemaa oltiin purkamassa, mutta kansalaisliike sai estettyä pytingin tuhoamisen. 

Katsoin Tavara-aseman ohelmaa ja siellä esiintyvät mm- Maustetytöt, Semmarit, Anssi Kela, Dumari jne. Tavara-asemalla järjestetään Euroviisubileet ja nousevien artistien kaupunkifestivaali Uusi Tampere. 

Tavara-aseman ovet olisivat auenneet jo seitsemältä, mutta saavuin samanikäisen ystävän kanssa paikalle kahdeksan jälkeen. Sieltä löytyi runsaasti tanssitilaa ja äänekästä musiikkia (suosittelen korvatulppia). Yhtenäisen tilan yläosaa kiersi parvi, jonka kaiteen yli oli kiva katsella porukan liikehtimistä. Tanssin tietysti myös itse.

Unisex-vessoihin ei ollut jonoa, eikä myöskään baaritiskeille vaikka tilaisuus oli loppuunmyyty. Turvallisen tilan sääntöjä heijastettiin seinälle (ehkä siksi, että minä olin paikalla rymyämässä ja luvatta toisiin asiakkaisiin kajoamassa). 

En tuntenut itseäni ikivanhaksi. 

Ihmiset eivät vaikuttaneet kännisiltä. Toisaalta lähdin kotiin jo kymmeneltä, jolloin porukkaa lappasi edelleen sisään. 

Suosittelen mukavia jalkineita, korvatulppia ja kevyttä pukeutumista. 

Yleisössä oli melkoinen naisenemmistö. Joku sanoi, että nykyään baareihin ja yökerhoihin mennään kavereiden kanssa bailaamaan ja iskuyritykset koetaan häirinnäksi. Seura haetaan sitten netistä. Itse olen nykyisin päätynyt kohdistamaan tarmoni ihan muihin asioihin. Sillä aiemmalla rakkauden ja läheisyyden metsästykseen kuluneella energialla olisin kirjoittanut viisi tiiliskiviromaania.

2 kommenttia:

bert kirjoitti...

Minä olen ollut noissa kinkereissä nyt kahdesti. Voin raportoida, että illan edetessä ihmiset ovat sekä tavattoman päissään että turvallisemman tilan periaatteiden tähdentämisen tarpeessa (valitettavasti). Kolmatta kertaa tuskin kokeilen, jos täyttöaste pysyy loppuunmyytynä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hyvä tietää. Kaikesta (hyvästä ja pahasta) jää paitsi kun lähtee aikaisin.