maanantai 24. huhtikuuta 2023

Saun

Rauma on muuten viehättävä kaupunki, mutta paikalliset asukkaat katkaisevat puhuessaan sanat kesken kaiken. Viimeinen vokaali nielaistaan. Säästetään kirjaimia.

Rauman Lapissa Narvajärven rannalla toimii saunayritys, jonka nimi on Puusaun. Narvajärven rannalla kököttää mökkejä, jonne vievien mökkiteiden nimet päättyvät sanaan polku, mutta tässä tapauksessa sanan kuuluu olla polk (polk on myös kirjoitettu tienviittoihin).

Puusaunassa oli kaksi saunaa, tavallinen puusaun ja telttasaun, jossa oli kuitenkin puuseinät. Jälkimmäinen sauna näytti armeijan leiriasumukselta, joka oli naamioitu vihreällä verkolla. Ihania saunoja molemmat. Kävin monta kertaa saunassa ja uimassa. Veden lämpötila oli noin yhdeksän astetta. Saunottuamme istuimme rantatuoleissa, katselimme lintuja ja joimme oluet. Rantalomailu ei ole lämmöstä kiinni. 

Sain myyntitilastoja kustantamosta. Onhan se hienoa, että jo makuloitua, 2016 julkaistua romaania (Ei saa mennä ulos saunaiholla) on edelleen kuunneltu viime vuonna äänikirjana 159 kertaa. Sain siitä hyvästä 25.82 euroa (brutto 33.54). Mitenköhän tuollainen rahasumma kannattaisi sijoittaa?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaan tiijäkkös missäs on Sau?

Lapisa tietty, etelän vetelien mielestä Savukoski. Tarttui korvaan joskus, vuonna peltimuki ja lusikkahaarkka.

Tämä on siis eri sau kuin nixmannien sau.

ICT-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Enpä tuota tiennyt!